Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα μετάλλια Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη!

 Runbeat Team   16:18 27-08-2023  

Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα μετάλλια Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη!


Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και αρκετά από τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας επέστρεψαν σήμερα στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη, εκεί όπου την Κυριακή ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Και ήταν όλοι εκεί για να τους υποδεχθούν και να δουν από κοντά τη λάμψη που αποπνέει η μοναδική τους επιτυχία. Γονείς με μικρά παιδιά που δεν ήθελαν να χάσουν την ευκαιρία να μιλήσουν, να ακουμπήσουν και να φωτογραφηθούν με τους κορυφαίους αθλητές. Οι δικοί τους άνθρωποι. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, για να τους αγκαλιάσει και να τους συγχαρεί για τη σπουδαία προσπάθεια, που κατέβαλαν στη διάρκεια της διοργάνωσης. Στο αεροδρόμιο ήταν και ο νέος Υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που τους υποδέχθηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο και την προσδοκία να επιστρέψει πολλές φορές στον ίδιο χώρο για μελλοντικές τους επιτυχίες και φυσικά ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρώτας. Κοντά στα παιδιά – όπως κάθε φορά – βρέθηκε και το μέλος της ΕΠΥΑ Λούλα Καρατζά.

 

Τα μέλη της αποστολής έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στην Ελλάδα παρόλα αυτά είχαν τη διάθεση και την υπομονή να μιλήσουν σε όσους τους σταμάτησαν την ώρα που ανέμεναν τις αποσκευές τους και φυσικά να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο κέντρο Τύπου του αεροδρομίου. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με όλα τα μέλη της ομάδας για τον αγώνα τους και να ακούσει την εμπειρία τους από τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο και σπουδαίο γεγονός.

Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι μίλησαν στη συνέχεια στους δημοσιογράφους στο κέντρο Τύπου του αεροδρομίου.

“Εύχομαι να επαναλάβετε πολλές φορές την επίσκεψη στο αεροδρόμιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας”, είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, απευθυνόμενη στον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και συμπλήρωσε: “Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου για την οικολογική καταστροφή που βιώνει η χώρα, τις περιουσίες των ανθρώπων που χάθηκαν στις φωτιές, αλλά κυρίως για τις ζωές που χάθηκαν. Γι΄αυτό και η σημερινή εκδήλωση είναι πάρα πολύ λιτή. Ελπίζουμε πως οι επιτυχίες των παιδιών θα φέρουν αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους πολίτες που έχουν υποστεί αυτή την ταλαιπωρία.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα μετάλλια Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη! runbeat.gr

Θέλω να ευχαριστώ όλους μα όλους τους αθλητές που μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τους προπονητές τους, όλο το υποστηρικτικό προσωπικό και τους φυσιοθεραπευτές τους για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν στη Βουδαπέστη ως εθνική ομάδα.

Θα ήθελα ακόμη να πω, πως για να φτάσεις σε μια επιτυχία θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια αποτυχία. Άρα η οποία αποτυχία να μην απογοητεύει τους αθλητές, να προχωρήσουν μπροστά. Και επειδή είμαστε σε μια περίοδο ξεκούρασης για τους περισσότερους, θα τους περιμένουμε όταν τελειώσει αυτή η περίοδος να σχεδιάσουμε μαζί τα καινούργια βήματα, γιατί έχουμε μπροστά μας σοβαρούς αγώνες, με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς”, είπε η κ. Σακοράφα.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Αθλητισμού, δήλωσε: “Εύχομαι να πιάσει η ευχή σας και ως Υπουργός να κουραστώ να έρχομαι να υποδέχομαι τους αθλητές μας. Ο Μίλτος, η Αντιγόνη και όλα τα παιδιά μας δίνουν τεράστια χαρά. Είπα στα παιδιά νωρίτερα, πως την ώρα που έδιναν τη μάχη, όλη η Ελλάδα πέταγε μαζί τους. Η λέξη που πρέπει να πούμε είναι σας ευχαριστούμε εσάς και όλη την ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες σας μας δίνουν χαρά, συγκίνηση και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους και στον ΣΕΓΑΣ, που διακρίνεται για τις προσπάθειες που κάνει. Δεσμεύομαι με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά και της προσωπικής μας γνωριμίας στο Κοινοβούλιο κ. Σακοράφα, πως θα είμαι συνεχώς δίπλα σας για αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Ο αθλητισμός μας αποδεικνύεται πως έχει μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας, στην Αντιγόνη, στο Μίλτο, στο ΣΕΓΑΣ για τη χαρά και την υπερηφάνεια. Σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά”.

Τεντόγλου: “Θέλω να μιλήσω για τα υπόλοιπα παιδιά”

Ο Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη φορά έδειξε πως εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και στην τοποθέτηση του επέλεξε να αναφερθεί όχι στον ίδιο, αλλά στα παιδιά που σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν:

“Θέλω να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Μπορεί εδώ να βλέπετε δύο μετάλλια, όμως, υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη που προσπαθούν για να πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Να πω πως αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που μετέχω. Είναι το μόνο που κέρδισα, στο προηγούμενο ήμουν δεύτερος και στα άλλα δεν τα πήγα καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια και να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά”, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το κίνητρο του, τώρα που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους, είπε: “Δε χάνω ποτέ το κίνητρο μου. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερα στους αγώνες μεταλλίων. Εκεί θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό να κυνηγάω τα μεγάλα άλματα”.

 

Ντρισμπιώτη: “Πολλοί είπαν πως απέτυχα στα 20χλμ. βάδην. Ξέρω εγώ αν απέτυχα”

Από την πλευρά της η “χάλκινη” πρωταθλήτρια στα 35χλμ. βάδην στη διοργάνωση, Αντιγόνη Ντρισμιώτη, είπε: “Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω μετάλλιο και ίσως και η τελευταία , αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι. Εύχομαι να έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά του χρόνου στη Ρώμη να πάμε μεγάλη ομάδα και να κερδίσουμε πολλά μετάλλια. Στηρίξτε τα νέα παιδιά, το έχουν ανάγκη. Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε την εμπειρία και προχωράμε μαζί της”. Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια τόνισε για την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα: “Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ήμουν καιρό μακριά από το σπίτι μου, είχα καινούργιο γκρουπ, έπρεπε να προσαρμοστώ. Δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε το βάρος για ένα μετάλλιο που ήθελα η ίδια. Δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων του 2022. Υπήρχε το κίνητρο του να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν πως απέτυχα στο 20άρι. Ξέρω εγώ αν απέτυχα. Πέτυχα στα 35χλμ., το 20αρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μέρα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές τις καλές μας μέρες. Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με τα πόδια και το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι. Ήταν μια κακή μου μέρα και επέλεξα να πάω πιο συντηρητικά το δεύτερο μισό της κούρσας για να είμαι έτοιμη στο 35άρι και…ήμουν έτοιμη”.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τα μετάλλια Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη! runbeat.gr

Πομάσκι: Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μ.

“Τώρα άρχισαν να δίνουν μετάλλια και στους προπονητές” είπε ο Γιώργος Πομάσκι όταν πήρε το λόγο κι έβγαλε από την τσέπη του το πρώτο ….χειροπιαστό μετάλλιο που αποκτά στη διοργάνωση. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε δείχνοντας το: “Είναι πολύ βαρύ έχει πάνω του ιδρώτα, σκέψη, κόπο. Οι προπονητές πρέπει να δουλέψουν πολύ για να φτάσουν στους στόχους τους. Εύχομαι σε όλους τους προπονητές να το ζήσουν. Είναι μεγάλη χαρά να βραβεύουν και τους προπονητές”. Αναφορικά με το τι έχει οραματιστεί για τον Μίλτο είπε: “Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μέτρα! Μου έχει κολλήσει. Άλλωστε προχθές το άλμα του ήταν στα 8,70 μέτρα”.

 

Να πω για το επίπεδο που βρισκόμαστε. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, το χωριό την πόλη, την χώρα μας. Κερδίζουμε το παγκόσμιο στερέωμα σε ένα άθλημα που για να κρατηθείς είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να πετύχεις σε όλα. Είδατε τι τσιτάχ αντίπαλους είχαμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι πιο αποφασισμένοι από σένα, κάποιοι εξυπνότεροι, κάποιοι πιο εργατικοί. Είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού εγώ προσπαθώ και διδάσκω τα παιδιά μου να μείνουν στη σφαίρα, όπως θέλουμε και το περιβάλλον μας να είναι μέσα σε αυτό. Εγώ είμαι μέσα σε αυτό πολλά χρόνια”