Επίσημη η αδελφοποίηση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας με τον Ημιμαραθώνιο του Μισάτο

 Runbeat Team   12:34 05-11-2023  

Επίσημη η αδελφοποίηση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας με τον Ημιμαραθώνιο του Μισάτο


Οι δεσμοί της Ομοσπονδίας μας με την πόλη του Μισάτο δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο μετά την αδελφοποίηση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας με τον Ημιμαραθώνιο της ιαπωνικής πόλης.

Η υπογραφή της αδελφοποίησης έγινε με τη… βοήθεια της τεχνολογίας μέσω zoom, την Πέμπτη (2/11) με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα να έχει θερμή και εποικοδομητική συζήτηση τόσο με τον Δήμαρχο του Μισάτο Μασαακι Κιζού, όσο και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της πόλης Τογιόντ Μικίο. Η πόλη του Μισάτο, οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες αγκάλιασαν πριν τρία χρόνια την εθνική μας ομάδα στη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πανηγύρισαν τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής.

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε αυτή τη συνάντηση. Ένα καλό της τεχνολογίας που μας επιτρέπει να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις. Θέλω να σας πω ότι οι δεσμοί της Ομοσπονδίας με την πόλη σας είναι ιδιαίτεροι και πολύ στενοί πλέον γιατί δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο και για ένα γεγονός που ακριβώς μεταφέρει όλες τις αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η αδελφοποίηση.

 

Πέρα από αυτό όμως η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία που επιφυλάσσατε στην εθνική μας ομάδα δημιουργεί μια αίσθηση βεβαιότητας ότι έχουμε μια αδελφή πόλη (Μισάτο) στην μακρινή Ιαπωνία με την οποία αναπτύξαμε σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης. Θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου να βρούμε τρόπους και δράσεις για να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση και θέλω να σας διαβεβαιώσουμε πως από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως θα θέλαμε με κάποιο τρόπο να ανταποδώσουμε κατ΄ αρχάς τη φιλοξενίας σας”, είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που αναφέρθηκε και στον διεθνή Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. “Είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας, είναι η σύνδεση της ιστορίας με το παρόν και το παρελθόν. Έχει το προνόμιο να διεξάγεται επί της αυθεντικής διαδρομής από τον Μαραθώνα έως την Αθήνα με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μιας διαδρομής που είχαν το προνόμιο να διασχίσουν και που τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν ακόμη περισσότεροι δρομείς. Είναι ο αγώνας που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια ζωής. Τον αντιμετωπίσαμε εξαρχής σαν ένα γεγονός εθνικής σημασίας, γιατί κουβαλάει ένα τεράστιο ιστορικό βάρος, αλλά και φωτοβολεί το μέγιστο παγκόσμιο αγαθό την Ειρήνη εφόσον είναι αφιερωμένος στον Έλληνα γιατρό- βαλκανιονίκη του στίβου και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη και η παγκόσμια συγκυρία αυτού του αγώνα για όλους μας τον καθιστά επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ. Αναμφίβολα για τον ΣΕΓΑΣ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι το κορυφαίο δρομικό γεγονός το οποίο, προ πολλού φυσικά έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και προβάλλεται σας γεγονός αθλητικό, αγωνιστικό και πολιτιστικό παγκοσμίως”.

“Είμαι βαθιά συγκινημένος με την αδελφοποίηση των δύο ημιμαραθωνίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα και όσους βοήθησαν σε αυτό. Η συνεργασία της πόλης μας με την Ελλάδα ξεκίνησε το 2014, συνεχίστηκε το 2016 και το 2021 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ειδικά όταν ο αθλητής σας Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, όλη η πόλη μας ενώθηκε και πανηγύρισε για την επιτυχία του.

Η υπογραφή της συνεργασίας μας αποτελεί ορόσημο και θα ενδυναμώσει τους δεσμούς μας, γι΄αυτό είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Από εδώ και πέρα με βάση τη συμφωνία μας αυτή θα ανοίξουν νέοι δρόμου και συνεργασίας μεταξύ μας”, είπε ο Δήμαρχος Μισάτο Μασαακί Κίζου.

Οι δύo πλευρές συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους και σε άλλους τομείς πέρα από την αδελφοποίηση των δύο ημιμαραθωνίου ανταλλάσσοντας απόψεις για όλο το φάσμα του υψηλού αθλητισμού. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προσκάλεσε τόσο το Δήμαρχο όσο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της πόλης, να έρθουν στην Ελλάδα για τον μαραθώνιο του 2024.

Πηγή: segas.gr