Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη για ένα ακόμη ρεκόρ η Ruth Chepngetich

 Runbeat Team   13:14 05-04-2023  

Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη για ένα ακόμη ρεκόρ η Ruth Chepngetich


Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Ruth Chepngetich θα ηγηθεί του γυναικείου αγώνα της 10ης διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου στην Τουρκία.

Η 28χρονη έχει να θυμάται μόνο καλές στιγμές από την Κωνσταντινούπολη καθώς έχει στεφθεί νικήτρια τρεις φορές, ενώ τις δύο εξ αυτών σημείωσε ρεκόρ διαδρομής και παγκόσμιο ρεκόρ με 1:04.02 πριν από δύο χρόνια.

 

Η πρωταθλήτρια της Κένυας ξεκίνησε δυνατά τη φετινή χρονιά νικώντας στα 10.000μ. στην Ναγκόγια και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Πάντα είχα καλές επιδόσεις στην Κωνσταντινούπολη και ελπίζω να τρέξω άλλον έναν γρήγορο αγώνα εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», είπε ο Chepngetich.

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος καθώς μαζί της θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας Bosena Mulatie, η οποία έχει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με 1:05.46 που σημείωσε πέρυσι στον ημιμαραθώνιο Ras Al Khaimah όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Δυνατές θεωρούνται επίσης οι συμπατριώτισσές της Ftaw Zeray και Bekelech Gudeta καθώς έχουν ατομικό ρεκόρ 1:06.04 και 1:06.35 αντίστοιχα.

Στην εκκίνηση θα βρεθεί επίσης η Κενυάτισσα Evaline Chirchir που έχει ατομικό ρεκόρ 1:06,01.