Chepngetich εναντίον Hassan στον Μαραθώνιο στο Σικάγο

 Runbeat Team   13:15 22-06-2023  

Chepngetich εναντίον Hassan στον Μαραθώνιο στο Σικάγο


Η ανακοίνωση των ελίτ γυναικών που θα πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο του Σικάγου στις 8 Οκτωβρίου έδωσε τροφή για προβλέψεις και εικασίες. Στη λίστα βρίσκονται ορισμένα κορυφαία ονόματα από τα οποία ξεχωρίζουν σίγουρα αυτά της Ruth Chepngetich και της Sifan Hassan.

Η Ruth Chepngetich επιστρέφει στο Σικάγο για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι, όμως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος καθώς παρούσα θα είναι η Sifan Hassan, η οποία ήταν νικήτρια στον μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο στο ντεμπούτο της στην απόσταση. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και την παρουσία της κατόχου του ρεκόρ μαραθωνίου των ΗΠΑ, της Emily Sisson.

 

Πέρυσι, η Chepngetich εξασφάλισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της και έφτασε απίστευτα κοντά στο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου της Brigid Kosgei (2:14:04), χάνοντας το για μόλις 14 δευτερόλεπτα. Αυτή τη φορά, στόχος της είναι να γράψει ιστορία σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε έναν μαραθώνιο που της αρέσει πολύ. «Δεν υπάρχει καλύτερος αγώνας στον κόσμο από τον Μαραθώνιο στο Σικάγο», τονίζει η Chepngetich.

Η Sifan Hassan από την πλευρά της μπαίνει στον αγώνα έχοντας πλέον την εμπειρία της απόστασης και παράλληλα με τη στόφα της νικήτριας. Στο Λονδίνο απέδειξε ότι τα ψυχικά της αποθέματα είναι αστείρευτα. Σταμάτησε δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, παρόλα αυτά κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε από τις προπορευόμενες αθλήτριες φτάνοντας στη νίκη με ρεκόρ Ολλανδίας 2:18:33. Η σπουδαία πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει κανονικά στα 5.000 και 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στα τέλη Αυγούστου και θα έχει μόλις έξι εβδομάδες για να προετοιμαστεί για το Σικάγο. Όπως τόνισε η ίδια «θα δω πώς ανταποκρίνεται το σώμα μου και πώς το χειρίζεται το μυαλό μου. Το καλό είναι ότι έχω την εμπειρία από το Λονδίνο, οπότε ανυπομονώ να δω τι μπορεί να μου διδάξει το Σικάγο αυτή τη φορά».

Μαζί με τις Chepngetich και Hassan στην ελίτ λίστα βρίσκεται και η κάτοχος του ρεκόρ Αμερικής στον μαραθώνιο (2:18:29) Emily Sisson. Η Sisson σημείωσε το ρεκόρ στο Σικάγο πέρυσι και δηλώνει ενθουσιασμένη που θα επιστρέψει στην πόλη για έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα.