Επιστρέφει στο έπταθλο η Υφαντίδου στην τελευταία αγωνιστική χρονιά της

 Runbeat Team   15:21 29-04-2022  

Επιστρέφει στο έπταθλο η Υφαντίδου στην τελευταία αγωνιστική χρονιά της


Μετά από σχεδόν ένα χρόνο η Σοφία Υφαντίδου θα αγωνιστεί ξανά στο έπταθλο καθώς έχει δηλώσει συμμετοχή στο μίτινγκ συνθέτων Multistars που θα διεξαχθεί στο Γκροσέτο της Ιταλίας (30/4-1/5).

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας της πολύπειρης αθλήτριας για το 2022 και ο πρώτος στο έπταθλο μετά τον Ιούνιο του 2021 στην τελευταία της σεζόν της αθλητικής της καριέρας.

 

Η ίδια μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Νιώθω σαν πρωτάρα που επιστρέφω πάλι σε αγώνες στο εξωτερικό. Η τελευταία χρονιά που πήγα στην Ιταλία ήταν το 2017 μετά έριξα το βάρος μου στον ακοντισμό. Στην αρχή της φετινής σεζόν είχαμε επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεδομένο του ότι τα όρια ήταν πιο βατά, ωστόσο η αλλαγή τους (το όριο είναι πλέον 6.250 β.) στη συνέχεια άλλαξε τους στόχους μου. Κάνω κανονικά την προπόνηση μου και θα κάνω κανονικά και τους αγώνες τους οποίους είχα προγραμματίσει. Είναι η τελευταία μου χρονιά στους στίβους θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό και κυρίως θα επιδιώξω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Έχω μαζέψει πολλές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, παρόλα αυτά θέλω να ζήσω και αυτή τη χρονιά το ίδιο έντονα».





Η αθλήτρια του Κυριάκου Μηνά πέρυσι παρότι δεν είχε κάνει κανονικά προπόνηση είχε πετύχει 5.745 βαθμούς στη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Η αθλήτρια έχει στο πρόγραμμα της να κάνει τέσσερις αγώνες στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ανάμεσα σε αυτούς το μίτινγκ της Νάξου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων.