39ος ΑΜΑ: Ατομικό ρεκόρ η Άννα Βασιλείου, φοβερό ντεμπούτο για την Σοφία Υφαντίδου

 Runbeat Team   14:14 14-11-2022  

39ος ΑΜΑ: Ατομικό ρεκόρ η Άννα Βασιλείου, φοβερό ντεμπούτο για την Σοφία Υφαντίδου


Μπορεί κάποιος να θεωρεί εύκολο για έναν πρωταθλητή στίβου να τρέξει έναν μαραθώνιο. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς οι απαιτήσεις της προπόνησης είναι εντελώς διαφορετικές. Το μόνο που ίσως βοηθά έναν αθλητή στίβου να μεταπηδήσει στον μαραθώνιο είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν κορμό γυμνασμένο και έτοιμο για νέες προκλήσεις.

 

Η Άννα Βασιλείου και η Σοφία Υφαντίδου ήταν παρούσες στον χθεσινή 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και όχι μόνο κατάφεραν να τερματίσουν, αλλά είχαν και εξαιρετικές επιδόσεις.

Η Άννα Βασιλείου που διέπρεψε ως αθλήτρια των 400μ. ασχολείται μόλις δύο χρόνια με το τρέξιμο και χθες τερμάτισε στην 14η θέση σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με 3:08:48. Το να βελτιώσεις το ατομικό σου ρεκόρ σε έναν από τους πιο δύσκολους μαραθωνίους του κόσμου λέει από μόνο του πολλά.

Η ίδια δεν έκρυψε τη χαρά της γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στα social media: «Ο στόχος μου να ξεπερνάω τα όρια μου, τον εαυτό μου… αυτή είναι η νίκη μου για εμένα σήμερα (σ.σ. χθες)!

Η χαρά μου απερίγραπτη, η συγκίνηση ακόμη πιο πολύ να τερματίζω στο Καλλιμάρμαρο και να συμμετέχω σ' αυτή τη διοργάνωση –γιορτή.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος ανεξάρτητα από θέση-χρόνο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω να πω στον Αναστάση Βλατάκη που με στηρίζει και με συμβουλεύει προπονητικά .

P.B. 3:08:48».

Η Σοφία Υφαντίδου που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αγωνιζόταν ως επταθλήτρια έκανε το ντεμπούτο της σε μαραθώνιο. Παρότι είχε ελάχιστους μήνες να προετοιμαστεί κατάφερε να τερματίσει σε 30.30.09.

Φοβερές επιδόσεις και για τις δύο που μάλλον το μέλλον τους ανήκει…