Έρευνα δείχνει πως το 83% των Ιαπώνων δεν θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   9:43 23-05-2021  

Έρευνα δείχνει πως το 83% των Ιαπώνων δεν θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Η… αντιπάθεια των Ιαπώνων προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται, καθώς έχουμε νέα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους δύο μήνες. Μετά από μία έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα το Asahi Shimbun στην Ιαπωνία, αποδείχθηκε πως ουσιαστικά το 83% από όσους συμμετείχαν δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς ή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι 14% πάνω από μία άλλη πρόσφατη, που έγινε μέσα στον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα, το 46% των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα είπαν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 40% είπε πως θα πρέπει να αναβληθούν ξανά, όπως έγινε δηλαδή και το καλοκαίρι του 2020.

Από την άλλη, υπάρχει ένα 21% από τους Ιάπωνες που ρωτήθηκαν μέσω τηλεφώνου, που είπε ότι θα πρέπει να γίνουν φέτος το καλοκαίρι κανονικά, όπως δηλαδή έχουν οριστεί μέχρι και σήμερα. Η ανασφάλεια που νιώθουν οι Ιάπωνες είναι αποτέλεσμα των πολλών κρουσμάτων που έχουν εμφανιστεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Τα κρούσματα κορωνοϊού φτάνουν έως και τα 6.000 ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ στις αρχές Μαρτίου οι αριθμοί ήταν κοντά στα 1.000.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το 73% δεν πίστεψαν τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, ο οποίος είπε πως «είναι πιθανό να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ασφάλεια».