Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου αθλητή με διπλό ακρωτηριασμό με 2:33:55!

 Runbeat Team   17:22 09-11-2021  

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου αθλητή με διπλό ακρωτηριασμό με 2:33:55!


Ο Κενυάτης Marko Cheseto συγκίνησε για ακόμα μία φορά με την επίδοσή του, καθώς σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο στην κατηγορία αθλητή με διπλό ακρωτηριασμό.

Ο Cheseto έτρεξε στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και τερμάτισε με δύο προσθετικά πόδια σε 2:33:55, χρόνο που αποτελεί κατά πολύ καλύτερο από τον προηγούμενο κορυφαίο, τον οποίο είχε επίσης στην κατοχή του, με 2:37:23.

 

Ο μαραθωνοδρόμος έχασε τα πόδια του το Νοέμβριο του 2011 λόγω κρυοπαγήματος στην Αλάσκα, καθώς είχε μείνει έξω για περισσότερο από 66 ώρες. Μέσω του Challenged Athletes Foundation (CAF), έλαβε προσθετικά πόδια ειδικά για τρέξιμο, γνωστά και ως «running blades», ειδικά διαμορφωμένα για τον ίδιο. Ανήκοντας στην κατηγορία Τ62, δοκιμάστηκε αρχικά στο σπριντ, όμως είδε ότι ταιριάζει καλύτερα στον μαραθώνιο.

Η επίδοσή του στη Νέα Υόρκη λοιπόν, είναι ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο προσθέτει στη «συλλογή» του, δείχνοντας πως δουλεύει συνεχώς, παρά τις δυσκολίες για να γίνει καλύτερος. Για να τρέξει 2:33:55, ο Cheseto ακολούθησε ρυθμό 3:42 λεπτών ανά χιλιόμετρο!