Με Galen Rupp κι άλλους αστέρες ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου

 Πάνος Κατσαρός   18:25 10-08-2022  

Με Galen Rupp κι άλλους αστέρες ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου


Την πρώτη του εμφάνιση στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης θα κάνει στις 6 Νοεμβρίου ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Galen Rupp. Ο εκ των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων στην ιστορία των ΗΠΑ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον μεγάλο αγώνα της πατρίδας του, θέλοντας να «φέρει» τη νίκη ξανά στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν ο Meb Keflezighi κατέκτησε την πρωτιά.

 

Ο Rupp έχει αγωνιστεί σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012 και το χάλκινο στο Ρίο το 2016. Ήταν νικητής στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2017 και δεύτερος πέρυσι. «Αυτός θα είναι ο 12ος μαραθώνιός μου, οπότε έχω πολλή εμπειρία. Ανυπομονώ να κάνω το ντεμπούτο μου στη Νέα Υόρκη» είπε ο Αμερικανός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι γνωστό έγινε το elite field των ανδρών για τον αγώνα, με τον νικητή του 2021 (με 2:08:22), τον Κενυάτη Albert Korir να επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Korir είχε νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Major μαραθώνιο και θέλει να κάνει δύο τις πρωτιές του στον ιστορικό αγώνα.

Με Galen Rupp κι άλλους αστέρες ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου runbeat.gr

Στον αγώνα θα επιστρέψει και ο δεύτερος του 2021, Mohammed El Aaraby από το Μαρόκο, ενώ θα αγωνιστεί και ο νικητής του μαραθωνίου του Λονδίνου από το 2020, ο Αιθίοπας Shura Kitata. Στην γραμμή της εκκίνησης θα βρεθεί και ο Κενυάτης Evans Chebet, που έχει νικήσει στον μαραθώνιο της Βοστώνης και έχει τερματίσει στην πεντάδα σε Βερολίνο, Λονδίνο και Τόκιο. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Abdi Nageeye θα δώσει επίσης το «παρών», όπως και ο κάτοχος του ρεκόρ Νοτίου Αμερικής, ο Βραζιλιάνος Daniel Do Nascimento.

Με Galen Rupp κι άλλους αστέρες ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου runbeat.gr

Εκπροσώπηση θα έχει στο elite field και η Ασία, με τον Ιάπωνα Suguru Osako που ήταν τρίτος στον μαραθώνιο του Σικάγο το 2018 να βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τον αγώνα, ενώ στη Νέα Υόρκη θα τρέξει και ο εξαιρετικός Abdi Abdirahman, που στα 45 του και μετά από 5 Ολυμπιάδες, έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την δράση στο τέλις του 2022.