Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Φ. Ζησιμόπουλος με το παγκόσμιο ρεκόρ στις 24 ώρες!

 Πάνος Κατσαρός   12:18 25-02-2022  

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Φ. Ζησιμόπουλος με το παγκόσμιο ρεκόρ στις 24 ώρες!


Πανέτοιμος για τον πρώτο, πολύ μεγάλο στόχο του 2022 είναι ο Φώτης Ζησιμόπουλος. Ο Έλληνας ultrarunner βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη, όπου και θα επιδιώξει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στις 24 ώρες εντός σταδίου, στο «Joan Serrahima».

Ο νικητής του Σπάρταθλον 2021 πρόκειται να κυνηγήσει το εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ του Alexander Sorokin, ο οποίος καλύπτοντας απόσταση 309,4 χιλιομέτρων, κατέρριψε το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου που είχε τρέξει 303,5 χιλιόμετρα το 1997.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος θα αγωνιστεί με αποκλειστικό στόχο την πρωτιά και το παγκόσμιο ρεκόρ στον αγώνα Ultrarunning Barcelona 2022 (UrB22) που θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα), δηλαδή στη 13:00 το μεσημέρι, σε ώρα Ελλάδας, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται ακριβώς 24 ώρες μετά, το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης θα γίνουν αγώνες 24, 12 και 6 ωρών, ενώ στον αγώνα του Φώτη Ζησιμόπουλου θα λάβουν μέρος 36 αθλητές, τους οποίους μπορείτε να δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Στο πλαίσιο του Έλληνα ultra runner βρίσκεται η εταιρεία με ειδίκευση στο τρέξιμο, Saucony και ο ίδιος έχει προετοιμαστεί με εντυπωσιακές προπονήσεις στο Αγρίνιο το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμος για τον μεγάλο αυτό στόχο.

«Όσες μάχες και να δώσεις δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, αλλά για να νικήσεις πρέπει πρώτα να παλέψεις»

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο Φώτης Ζησιμόπουλος τόνισε σχετικά με τον αγώνα: «Ο αγώνας δύσκολος και οι ώρες πολλές. Όταν τρέχεις αρωγός σου στην προσπάθεια αυτή είναι σίγουρα η προπόνηση που έχεις κάνει και όλη η προετοιμασία, αλλά για να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις το τέρας των 24 ωρών χρειάζεσαι και υψηλούς πνευματικούς αρωγούς.

Έμπνευση για να καταφέρω να τρέξω τόσες ώρες μου έδωσαν οι μικροί μαχητές-νικητές και οι γονείς αυτών των παιδιών, όταν έμαθα για το έργο της «ΦΛΟΓΑ» - Σύλλογος Γονέων, είδα την αξία του εθελοντισμού. Συνειδητοποίησα ότι η νίκη θα έρθει μέσα από την προσπάθεια. Όσες μάχες και να δώσεις δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, αλλά για να νικήσεις πρέπει πρώτα να παλέψεις!!»