Gadgets: Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μας!

 Runbeat Team   19:04 06-01-2021  

Gadgets: Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μας!


Ακόμη και έχετε το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια, ακόμη κι αν είστε σωστά ντυμένοι, τα gadgets είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της προπόνησής σας, εφόσον έχετε θέσει υψηλούς στόχους.

Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε μεγάλος εύρος τιμών για να καλύψετε την κάθε σας ανάγκη.

Τι θα χρειαστείτε όμως;

Fitness wearable. Φανταστείτε να μετράτε το χρόνο σας, την απόσταση ή το τρέξιμο, την κατανάλωση θερμίδων, τον καρδιακό σας παλμό και όλα αυτά σε μια συσκευή στο μέγεθος ενός βραχιολιού. Δεν χρειάζεται να το φανταστείτε γιατί υπάρχει! Τα fitness wearable, έχουν μπει εδώ και καιρό στη ζωή μας και η βοήθεια που παρέχουν στους δρομείς είναι πολύτιμη. Δεν έχει σημασία αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης δρομέας γιατί αυτή η συσκευή σε βοηθάει στο να παρακολουθείς καθημερινά και να μετράς τις επιδόσεις των δραστηριοτήτων σου! Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις μια καθημερινή βελτίωση και επίτευξη των στόχων σου!

Ρολόι Smartwatch. Τα smartwatches ήρθαν για να βελτιώσουν κι άλλο την εμπειρία του τρεξίματος σου! Τώρα με αυτό το ρολόι μπορείς να έχεις όλες τις λειτουργίες των fitness wearable ενώ επιπλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως τηλέφωνο και ως χάρτη μιας και η οθόνη αφής του σου επιτρέπει να εκτελείς πολλές διαφορετικές εντολές. Φοράτε λοιπόν ένα υπολογιστή σε μέγεθος ρολογιού το οποίο με την ανάλογη εφαρμογή στο κινητό σας, σας παρέχει πλήθος πληροφοριών και σας επιτρέπει να ελέγχετε καθημερινά την προπόνηση σας!

Bluetooth ακουστικό. Πολλοί δρομείς επιλέγουν το μοναχικό τρέξιμο! Αν και δεν είναι τόσο μοναχικό μιας και οι περισσότεροι «μοναχικοί» δρομείς ακούνε μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησης τους. Τα Bluetooth ακουστικά θα σας επιτρέψουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων.

Παράλληλα υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ για δρομείς που σας εξυπηρετούν τόσο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα όσο και στα στάδια της προετοιμασίας κι έπειτα της αποκατάστασης.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν αυτονόητη την ύπαρξη τους σε κάθε σακίδιο δρομέα πολλοί είναι αυτοί που δεν τα χρησιμοποιούν και δεν βοηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό την προπόνηση τους.

Αξεσουάρ Ενυδάτωσης. Οι μεγάλες αποστάσεις απαιτούν και τη σωστή ενυδάτωση του δρομέα για την καλύτερη εμπειρία τρεξίματος. Για να καταφέρετε να μένετε ενυδατωμένοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια χειρός, για το νερό, το χυμό ή το ενεργειακό σας ποτό. Εναλλακτικές επιλογές είναι οι ζώνες ενυδάτωσης και τα γιλέκα και τα backpack ενυδάτωσης ιδιαίτερα οι δρομείς βουνού.

Αξεσουάρ συμπίεσης ποδιών ή χεριών. Οι κάλτσες, οι συμπιεστές ποδιών και τα μανίκια συμπίεσης χεριών βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στη “συγκράτηση” των μυών μετά από μια έντονη άσκηση. Επιπλέον σας παρέχουν επιπλέον ζεστασιά κατά τη χειμερινή προπόνησή σας.

Αθλητικά γυαλιά ηλίου. Έναχρήσιμο αξεσουάρ που θα βελτιώσει τη δραστηριότητα σας καθώς προσφέρει προστασία από τον ήλιο σε αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε ανοιχτούς χώρους.

Αθλητικό Καπέλο. Πέρα από την προστασία από τον ήλιο το αθλητικό καπέλο συλλέγει τον ιδρώτα κεφαλής που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους δρομείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φακός κεφαλής. Εάν είστε δρομέας που προτιμάτε τη νυχτερινή προπόνηση σε συνδυασμό με ένα αντανακλαστικό γιλέκο θα βοηθήσουν τόσο εσάς όσο και τους οδηγούς που τυχόν θα συναντήσετε.

Foamroller. Σας βοηθά κατά την αποθεραπεία των καταπονημένων ποδιών και την αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

Μαγνητάκια συγκράτησης αριθμού (bibnumber). Εάν τρέχετε συχνά σε αγώνες αυτοί οι μαγνήτες θα σας βοηθήσουν στη συγκράτηση του αριθμού σας απαλλάσσοντας σας από τις παραμάνες. Εναλλακτικά για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων (ultrarunners)υπάρχουν ζώνες συγκράτησης του bibnumber.

Τσάντα μεταφοράς. Όλα τα παραπάνω καθώς και τα παπούτσια και το ρουχισμό σας μπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να τα μεταφέρετε τη μέρα του αγώνα σας σε μια τσάντα μεταφοράς. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τσάντες πλάτης, είτε τσάντες sacvoyage που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. 

Όλα τα παραπάνω και πολλές ακόμα υποκατηγορίες αυτών θα αναλυθούν διεξοδικά με το πέρασμα του χρόνου, προκειμένου να μπορέσει να εντάξετε στην προπόνησή σας το πιο οικείο gadget, που θα κάνει την καθημερινή σας ρουτίνα, ευχαρίστηση και την προπόνησή σας πιο εύχρηστη.