Google Maps: Θα προσφέρουν πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα – Χρήσιμο και για τους δρομείς

 Runbeat Team   20:02 11-06-2022  

Google Maps: Θα προσφέρουν πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα – Χρήσιμο και για τους δρομείς


Μία νέα λειτουργία έγινε διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Maps σε Android και iOS, καθώς η εταιρία μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε την ποιότητα του αέρα σε διάφορες περιοχές. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο σε περιοχές των ΗΠΑ, όμως αποτελεί μία πολύ χρήσιμη προσθήκη για όλο τον κόσμο, όταν εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

 

Στόχος της λειτουργίας αυτής είναι οι χρήστες να είναι σε θέση να γνωρίζουν την ποιότητα του αέρα, το ποσοστό καυσαερίων και το πόσο «καθαρό» είναι ένα μέρος αναφορικά με το οξυγόνο που υπάρχει, προκειμένου να μπορεί να πάει για τρέξιμο, περπάτημα ή για ποδήλατο.

Η εφαρμογή αντλεί πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ και γίνεται να τις ενεργοποιήσουμε μέσω του κουμπιού «Air Quality» ή «Ποιότητα αέρα» που βρίσκεται στις λεπτομέρειες του χάρτη μας.

Google Maps: Θα προσφέρουν πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα – Χρήσιμο και για τους δρομείς runbeat.gr

Χρήσιμο και για τους δρομείς

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη προσθήκη στο Google Maps είναι χρήσιμη και για τους δρομείς (αρχικά για τους κατοίκους των ΗΠΑ), καθώς σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέγονται περιοχές με λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση για τις προπονήσεις.

 

Μελέτες έχουν δείξει πως η άθληση είναι καλή για την γενικότερη υγεία μας, αλλά και πως τα οφέλη της είναι ακόμα μεγαλύτερα εφόσον επιλέγουμε σωστά τα μέρη που θα πραγματοποιούμε τις προπονήσεις μας.