Γεμάτο με ρεκόρ το «Adizero: Road To Records» στη Γερμανία - Μεγάλη εμφάνιση η Μαρινάκου!

 Runbeat Team   15:29 30-04-2022  

Γεμάτο με ρεκόρ το «Adizero: Road To Records» στη Γερμανία - Μεγάλη εμφάνιση η Μαρινάκου!


Με ατομικό ρεκόρ της Αναστασίας Μαρινάκου και πολλές σημαντικές επιδόσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Herzogenaurach της Γερμανίας το Adizero: Road To Records, σε μία διοργάνωση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καλεσμένη του επίσημου χορηγου της. Οι αγώνες έγιναν στα κεντρικά της Adidas με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από πολλές χώρες, με αρκετούς να καταφέρνουν να ξεχωρίσουν.

 

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ διένυσε την απόσταση σε 16.06, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και σημείωσε την δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 5χλμ. σε δημόσιο δρόμο και παράλληλα έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων μηνών.

"Φοβερή εμπειρία να ζήσεις και να βιώσεις έστω και για δύο ημέρες. Ήταν παρόντες όλοι οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Αιθιοπία και την Κένυα. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να κάνω κάποιες κοινές προπονήσεις με κάποιους από αυτούς. Είμαι χαρούμενη με την επίδοση μου, που είναι ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ και η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. Το σημαντικότερο είναι πως δείχνει πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Ακόμη δεν έχω μπει σε αγωνιστικό ρυθμό, παρόλα αυτά καταφέρνω και τρέχω γρήγορα. Ο πρώτος μου αγώνας θα γίνει τέλος του μήνα στο Όρντιγκεν, όπου θα κάνω 1.500 μ. περισσότερο όμως προπονητικά. Τα 1.500 μ. φέτος θα με βοηθήσουν να κρατήσω την ταχύτητα μου. Ο πρώτος μου αγώνας στα 5.000 μ., στο αγώνισμα όπου θα ρίξω την προσοχή μου, θα γίνει στις 11 Ιουνίου στη Γαλλία", είπε η αθλήτρια που τόσο στους αγώνες του ανωμάλου δρόμου, όσο και σε αυτούς του κλειστού είχε αφήσει καλές εντυπώσεις.
Η Μαρινάκου και ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος προέρχεται από 25 ημέρες προετοιμασίας στο Καρπενήσι και ο στόχος της είναι να μεταβεί για έναν ακόμη μήνα στο προπονητικό κέντρο. "Μίλησα ήδη με τον τομεάρχη δρόμων, Δημήτρη Θεοδωρίδη, ώστε να κάνω έναν ακόμη μήνα προετοιμασία στο Καρπενήσι. Συμφωνεί κι εκείνος πως είναι σημαντικό να κάνω και δεύτερο κύκλο στο υψόμετρο".

Η Μαρινάκου και ο Γκελαούζος βρέθηκαν στην Γερμανία ως προσκεκλημένοι της Adidas για την παρουσίαση του νέου παπουτσιού. Ο Γκελαούζος επέλεξε τελικά να μην αγωνιστεί στον ημιμαραθώνιο.

Η αθλήτρια είχε ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ. 16.40, ενώ στα 5.000 μ. έχει ρεκόρ 16.09.05!

Γεμάτο με ρεκόρ και το «Adizero: Road To Records» στη Γερμανία - Μεγάλη εμφάνιση η Μαρινάκου! runbeat.gr

Σημαντικές επιδόσεις στη διοργάνωση

Ενδεικτικά, μερικές από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν στην ειδικά διαμορφωμένη για ρεκόρ διοργάνωση ήταν το Ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ιταλού Αιθιοπικής καταγωγής, Yeman Crippa με 13:14, την κορυφαία επίδοση της χρονιάς για ημιμαραθώνιο μόνο γυναικών σημείωσε η Tigist Assefa με χρόνο 1:07:28.

Αρκετά εθνικά ρεκόρ είχαμε στον αγώνα, με τον Rodrigue Kwizera να κάνει ρεκόρ Μπουρουντί στα 10 χιλιόμετρα με χρόνο 26:56, την Fentaye Belayneh να σημειώνει ρεκόρ Αιθιοπίας στα 10 χιλιόμετρα με 30:25, την Sarah Chelangat να κάνει ρεκόρ Ουγκάντας στα 10 χιλιόμετρα με 31:11 και την Ιταλίδα Nadia Battocletti να βελτιώνει το ρεκόρ της χώρας της στα 5 χιλιόμετρα με 15:13.

 

O Mathew Kimeli ήταν ο νικητής στον ημιμαραθώνιο των ανδρών με 59:30, ο Kibiwott Kandie πρώτος στα 10 χιλιόμετρα, σε δύο επιδόσεις που ήταν επίσης εντυπωσιακές.

Δείτε όλη την μετάδοση της διοργάνωσης στο παρακάτω βίντεο: