Γιώργος Γιαννής: Τρέχει 30 Μαραθώνιους σε 30 μήνες για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας 30km/h στις πόλεις

 Runbeat Team   16:12 25-04-2024  

Γιώργος Γιαννής: Τρέχει 30 Μαραθώνιους σε 30 μήνες για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας 30km/h στις πόλεις


Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής τρέχει 30 Μαραθώνιους σε 30 μήνες για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας 30km/h στις πόλεις.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Γιαννής, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να τρέξει 30 Μαραθωνίους σε 30 μήνες, για την προώθηση του ορίου ταχύτητας των 30χλμ/ώρα στις πόλεις. Τρέχοντας με το έμβλημα του ΕΜΠ, τον Προμηθέα Πυρφόρο, έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς 24 Μαραθώνιους σε 24 μήνες, όλους με επιδόσεις κάτω των 4 ωρών, και απομένουν οι επόμενοι 6 μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας του τον Νοέμβριο στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των Αρχών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις με ήρεμη οδήγηση για ασφαλείς, υγιεινές και πράσινες καθημερινές μετακινήσεις. Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη επιλέγουν χαμηλότερες ταχύτητες και τον σεβασμό στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στους μοτοσικλετιστές.

Η προσπάθειά του Γιώργου Γιαννή έχει ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, όπως προκύπτει από τη διεθνή εμπειρία με την κατά μέσο όρο μείωση των θανάτων στα οδικά ατυχήματα κατά 37% στις πόλεις που υιοθέτησαν τα 30km/h ως όριο ταχύτητας. Ο κ. Γιαννής και η ερευνητική του ομάδα έχουν εξάγει πολύ σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα τα οποία αποδεικνύουν τα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη από την εφαρμογή του ορίου ταχύτητας των 30km/h.

Μπορείτε να παρακολουθείτε και να υποστηρίζετε την προσπάθεια του μέσω του δικτυακού τόπου και των σχετικών κοινωνικών δικτύων:

Ο Συνάδελφος Καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής τρέχει 30 Μαραθώνιους σε 30 μήνες για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας 30km/h στις πόλεις

georgeruns30x30.com