Γκελαούζος: «Έχω υποφέρει πολλές φορές στη ζωή μου αλλά έχω μάθει να μην είμαι αχάριστος»

 Runbeat Team   12:41 27-11-2021  

Γκελαούζος: «Έχω υποφέρει πολλές φορές στη ζωή μου αλλά έχω μάθει να μην είμαι αχάριστος»


Μία αρκετά διαφορετική ανάρτηση δημοσίευσε ο Κώστας Γκελαούζος, στην οποία μιλάει για τον πόνο που ζουν οι αθλητές καθημερινά στις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Μετά τους πρόσφατους αγώνες του, ο Έλληνας πρωταθλητής δίνει και μία άλλη, σημαντική εκδοχή στην έννοια «πόνος» στον αθλητισμό.

Είναι σίγουρο ότι για να πετύχει κάποιος πρέπει να πονέσει στην καθημερινότητά του, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, καθώς στον αθλητισμό χρειάζεται προσήλωση και θυσίες. Ο Κώστας Γκελαούζος όμως αναφέρει στην ανάρτησή του, ότι ο «αληθινός πόνος» είναι αλλού, κάνοντας λόγο για τον πόνο που νιώθουν όσοι παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

 

Διαβάστε το μήνυμα του Κώστα Γκελαούζου:

«Ας μιλήσουμε για τον πόνο.

Είναι δύσκολο να δείτε εκφράσεις πόνου στο πρόσωπό μου, δύσκολο να ακούσετε την αναπνοή μου, δύσκολο να με ακούσετε να φωνάζω ή να πω ότι δεν αντέχω άλλο.

Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι τόσο καλός, ούτε ότι δεν υποφέρω, ούτε ότι είμαι αναίσθητος, αλλά ούτε και ότι είμαι εντάξει.

Έχω μάθει στη ζωή μου να μην είμαι αχάριστος, να κοιτάζω γύρω μου και να βλέπω τον αληθινό πόνο που υπάρχει στη ζωή. Άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν ό, τι αγαπούν, άνθρωποι που δεν έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους, άνθρωποι που δεν έχουν φαγητό, ούτε καν νερό, άνθρωποι που χάνουν οτιδήποτε εγώ έχω για δεδομένο και άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν κάποιο προορισμό στη ζωή τους, αλλά μία μόνο “διαδρομή”, την αληθινή επιβίωση.

Έχω υποφέρει πολλές φορές στη ζωή μου αλλά έχω μάθει να μην είμαι αχάριστος, να θυσιάζω το “δώρο” της ζωής, να κοιτάζω πέρα από τον μικρόκοσμό μου και να βλέπω τα πάντα με ένα “διαφορετικό φως”.

Πάντα να σκέφτεσαι θετικά. Είσαι ο τυχερός».