Γλασκώβη 2024: Η Femke Bol ηγείται της Ολλανδικής ομάδας

 Runbeat Team   10:33 22-02-2024  

Γλασκώβη 2024: Η Femke Bol ηγείται της Ολλανδικής ομάδας


Η Femke Bol είναι η αθλήτρια που ξεχωρίζει από την αποστολή της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξάγεται 1-3 Μαρτίου στην Γλασκώβη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα με εμπόδια, θα πάει στη Γλασκώβη για να κυνηγήσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο σε κλειστό στίβο.

 

Με το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε πριν λίγες ημέρες τερματίζοντας σε 49.24 έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Μαζί της, στα 400μ., θα αγωνιστεί και η Lieke Klaver, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με ατομικό ρεκόρ 50.10, επίδοση που είναι η ένατη καλύτερη στον κόσμο στον κλειστό στίβο.

Η Bol και η Klaver θα αγωνιστούν και με την ομάδα 4x400μ., η οποία θα διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ακόμη μετάλλιο. Eveline Saal, Cathelijn Peeters και Lisanne de Witte συμπληρώνουν τηνομάδα.

Η Nadine Visser, η οποία κέρδισε τον πρώτο από τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους της στα 60μ. με εμπόδια κλειστού στίβου στη Γλασκώβη το 2019, θα αγωνιστεί στο ίδιο αγώνισμα μαζί με την Maayke Tjin A-Lim, ενώ ο Job Geerds θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

Η N'Ketia Seedo είναι η εκλεκτή για τα 60 μέτρα γυναικών, ενώ η Jessica Schilder και η Jorinde Van Klinken θα αγωνιστούν στη σφαιροβολία. Στο άλμα επί κοντώ ανδρών θα αγωνιστεί ο Menno Vloon. Αναλυτικά, η ομάδα της Ολλανδίας:

Γυναίκες

60μ.: N'Ketia Seedo

400μ.: Femke Bol, Lieke Klaver

60μ. Εμπ.: Maayke Tjin A-Lim, Nadine Visser

Σφαιροβολία: Jessica Schilder, Jorinde Van Klinken

Πένταθλο: Sofie Dokter

4x400μ.: Femke Bol, Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters, Myrte van der Schoot

Άνδρες

800μ.: Ryan Clarke

60μ. Εμπ.: Job Geerds

Επί κοντώ: Menno Vloon

Έπταθλο: Sven Jansons

4x400μ.: Terrence Agard, Ramsey Angela, Liemarvin Bonevacia, Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen