H «συνταγή» της επιτυχίας Ingebrigtsen: Αγωνιστικοί κύκλοι 4 εβδομάδων και μεγάλος χιλιομετρικός όγκος (Vid)

 Runbeat Team   18:19 16-12-2022  

H «συνταγή» της επιτυχίας Ingebrigtsen: Αγωνιστικοί κύκλοι 4 εβδομάδων και μεγάλος χιλιομετρικός όγκος (Vid)


Σε μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Athletics Weekly λίγο μετά τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου εδάφους στο Τορίνο, ο Jacob Ingebrigtsen αναφέρθηκε στην… συνταγή της επιτυχίας τόσο του ίδιου, αλλά και των αδερφών του. Ο ταλαντούχος Νορβηγός αναφέρθηκε στην σημασία του να υπάρχει αγωνιστικός κύκλος 4 εβδομάδων, δηλαδή μία συγκεκριμένη περίοδος προετοιμασίας πριν από μία διοργάνωση, αλλά και μεγάλος χιλιομετρικός όγκος ο οποίος είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της προπόνησης.

 

«Πρέπει να τρέχεις πολύ και συχνά. Όχι απαραίτητα να κάνεις σκληρές προπονήσεις. Και όπως έχω καταλάβει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να μετατρέψεις όλη αυτή την προπόνηση σε αγωνιστική φόρμα» είπε αρχικά ο Jacob, που στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εγώ και η ομάδα μου έχουμε ένα πλάνο τεσσάρων εβδομάδων όταν πηγαίνουμε σε μία διοργάνωση, και ξέρουμε ότι αυτό δουλεύει. Εάν το κάνουμε συνέχεια και με πειθαρχία για τρεις, τέσσερις εβδομάδες, τότε ξέρω ότι είμαι στην καλύτερη πιθανή φόρμα. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν αυτό, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είναι πιο δύσκολο να είσαι σε φόρμα για τις μικρότερες αποστάσεις, πρέπει να έχεις μεγάλο χιλιομετρικό όγκο, να είσαι δυνατός και να κάνεις τις προπονήσεις σου τις εβδομάδες πριν τον αγώνα».