Hellen Obiri: Μετακομίζει 14.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της για να κυνηγήσει της φιλοδοξίες της στον μαραθώνιο

 Runbeat Team   17:43 11-08-2022  

Hellen Obiri: Μετακομίζει 14.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της για να κυνηγήσει της φιλοδοξίες της στον μαραθώνιο


Έτοιμη να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες της στον μαραθώνιο είναι η Κενυάτισσα Hellen Obiri, καθώς εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή στην καριέρα της, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες μεγαλύτερων αποστάσεων. Η δύο φορές (2016, 2020) ασημένια Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα θα μετακομίσει αργότερα φέτος στο Κολοράντο των ΗΠΑ προκειμένου να βρει τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης για τον μαραθώνιο.

 

Η Obiri μιλώντας στο CNN Sport, τόνισε ότι παρόλο που θα της λείψει το σπίτι της, το παραδοσιακό φαγητό της χώρας της όπως το Ugali και τα κοντινά της πρόσωπα αλλά είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε αυτή τη νέα σελίδα για την ίδια. Όπως είπε, ήθελε καιρό να μετακομίσει στις ΗΠΑ για να ζήσει εκεί, συνεπώς δεν είναι μία δύσκολη κίνηση.

Hellen Obiri: Μετακομίζει 14.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της για να κυνηγήσει της φιλοδοξίες της στον μαραθώνιο runbeat.gr

Ο πρώτος της μεγάλος στόχος θα είναι ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου με σημαντικές συμμετοχές, με την 32χρονη να αναμένεται να βρίσκεται στο Κολοράντο μέσα στον επόμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο. Το Κολοράντο έχει εξαιρετικό κλίμα για προπόνηση μαραθωνίου λόγω του υψομέτρου και των καλών θερμοκρασιών του.

 

Όπως είπε στο CNN Sport η Obiri πάντως, δεν θα σταμματήσει εντελώς να αγωνίζεται στον στίβο και στα 5.000 μέτρα, καθώς χρειάζεται την ταχύτητα της συγκεκριμένης απόστασης προκειμένου να γίνεται καλύτερη στον μαραθώνιο. Θυμίζουμε ότι η Obiri ξεκίνησε την πορεία της στις μεγαλύτερες αποστάσεις το 2021, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο με την τρίτη θέση στην Κωνσταντινούπολη και μεταξύ άλλων κερδίζοντας τον ημιμαραθώνιο του Great North Run στη Μεγάλη Βρετανία ανάμεσα από αρκετές ελίτ αθλήτριες.

Έχει επίσης αλλάξει αθλητικό χορηγό, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την On.