Η αποκατάσταση για το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας M45 στον Ημιμαραθώνιο

 Πάνος Κατσαρός   12:32 24-04-2023  

Η αποκατάσταση για το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας M45 στον Ημιμαραθώνιο


Μετά την ανανέωση της λίστας που έγινε μόλις χθες το βράδυ (23/04) κι αφού διαπιστώθηκε ότι η επίδοση του Γιώργου Καραβίδα με 1:10:49 σημειώθηκε σε πιστοποιημένη διαδρομή, όπως εκείνη του Ναυπλίου του 2022, το Πανελλήνιο ρεκόρ Μ45 στον Ημιμαραθώνιο, παραμένει στον Γιώργο Καραβίδα, και όχι στον Σπύρο Κρυπωτό, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε χθες (23/04).





Όπως διαπιστώθηκε, η λίστα με τα Πανελλήνια ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο δεν είχε ενημερωθεί, συνεπώς λανθασμένα αναφέρθηκε ότι ο Σπύρος Κρυπωτός που έκανε 1:14:10 στον Ημιμαραθώνιο του Βουκουρεστίου κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Έτσι λοιπόν, και σύμφωνα με την ενημερωμένη λίστα, ο Γιώργος Καραβίδας είναι ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μ45 στον Ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:10:49.

Η θέση του Σπύρου Κρυπωτού

Ο Σπύρος Κρυπωτός, με δήλωσή του, ανέφερε τι ακριβώς συνέβη με το ρεκόρ του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην λίστα του greekathletics δεν βρισκόταν η επίδοση του Γιώργου Καραβίδα, που όπως αναφέραμε νωρίτερα, προστέθηκε χθες (23/04).

«Επειδή βλέπω ότι συνεχίζεται από ορισμένους ο κανιβαλισμός και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί χωρίς να με γνωρίζουν οφείλω να πάρω θέση. Μέχρι χτες στο greekathletics που ασχολείται και αναρτά τα πανελλήνια ρεκόρ των βετεράνων αθλητών στην κατηγορία Α45 στον ημιμαραθώνιο υπήρχε ως ρεκόρ το 1:14:50. Λογικό είναι κάνοντας καλύτερη επίδοση χτες να θεωρήσω ότι έκανα πανελλήνιο ρεκόρ.

 

Δεν είναι δυνατόν ο κάθε αθλητής να γνωρίζει τις επιδόσεις άλλων συναθλητών του, στηρίζεται σε αυτά που γράφουν αυτοί που ασχολούνται ειδικά με το συγκεκριμένο θέμα. Όπως διάβασα αργά χτες,αν και πέρασαν 13 μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτό, η επίδοση του Γιώργου Καραβίδα με 1:10:49 είναι πλέον το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας. Συγχαρητήρια στον μεγάλο αυτό αθλητή!»

Η απάντηση από τον υπεύθυνο του Greekathletics στον Σπύρο Κρυπωτό

«Σπύρο συγχαρητήρια για την πολύ καλή επίδοσή σου στη Ρουμανία και λυπάμαι αν το λάθος που είχαμε δημιούργησε απαράδεκτα απρεπή σχόλια. Διαχειριζομαστε και ενημερώνουμε 700 ρεκόρ, ερασιτεχνικά χωρίς βοήθεια, την οποία και ζητάμε με κάθε ευκαιρία. Τα ρεκόρ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ.

Αν κάποιο ξεφύγει (ειδικά των εκτός σταδίου με χιλιάδες συμμετοχές σε 100αδες αγώνες σε όλο τον κόσμο χωρίς ενημέρωση) θα βρεθεί στην πορεία. Θα έλπιζα όμως για την ορθότητα όλων των ρεκόρ ΜΑΣ να βοηθάτε ενημερώνοντας στα προσωπικά ρεκόρ. Συγχαρητήρια και πάλι και είμαι σίγουρος για την επίτευξη νέων προσωπικών ρεκόρ που έχεις θέσει ως στόχο, απ’οτι είδα και του μαραθωνίου».

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Greekathletics προέβη στην παρακάτω ανάρτηση για να εκφράσει τη θέση του για το λάθος που έγινε: