Σ. Κρυπωτός: «Πολύ χαρούμενος γιατί οι κόποι μου ανταμείφθηκαν»

 Πάνος Κατσαρός   17:01 23-04-2023  

Σ. Κρυπωτός: «Πολύ χαρούμενος γιατί οι κόποι μου ανταμείφθηκαν»


Ο Σπύρος Κρυπωτός σημείωσε μία εξαιρετική επίδοση στην ηλικιακή κατηγορία Μ45 στον ημιμαραθώνιο σήμερα με χρόνο 1:14:10 τρέχοντας στο Βουκουρέστι. Ο Έλληνας δρομέας που είναι γιατρός στο επάγγελμα και προπονείται υπό τις οδηγίες του Σταύρου Καρρέ, μίλησε στο Runbeat λίγο μετά την επίτευξη του μεγάλου του στόχου στην πόλη της Ρουμανίας.





Όπως τόνισε ο ίδιος, σήμερα βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και το κατάλαβε από νωρίς, τρέχοντας από το 5ο χιλιόμετρο κι έπειτα με την αίσθηση και όχι με το πλάνο. Μία τακτική που όπως φαίνεται του βγήκε.

«Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και στόχος μου ήταν να σπάσω το Πανελλήνιο ρεκόρ έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Δεν τα κατάφερα για λίγο, αλλά και πάλι είμαι ευχαριστημένος. Από το 5ο χιλιόμετρο και μετά ήμουν πολύ καλά και ακολούθησα την αίσθηση και όχι το πλάνο. Είδα ότι ήμουν πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, δούλεψα πολύ σκληρά γι’ αυτό τον στόχο» είπε στο Runbeat ο Σπύρος Κρυπωτός, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο του:

«Ο επόμενός μου στόχος είναι ένας μαραθώνιος τον φθινόπωρο, με στόχο να σπάσω κατά πολύ το ατομικό μου ρεκόρ».

 

Ο Σπύρος Κρυπωτός έχει ατομικό ρεκόρ 2:42:54 στον μαραθώνιο, από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2022.