Η ΔΕΜΑ ανέθεσε ομόφωνα στο Ηράκλειο τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023

 Runbeat Team   14:33 15-10-2021  

Η ΔΕΜΑ ανέθεσε ομόφωνα στο Ηράκλειο τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023


Μία σημαντική διοργάνωση κατάφερε να εξασφαλίσει το Ηράκλειο, που θα φιλοξενήσει τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που θα γίνουν το 2023. Η παρουσίαση της συνυποψηφιότητας των τριών παραλιακών Δήμων (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου) ήταν άρτια, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να εγγυάται για την σωστή διοργάνωση.

Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ενέκρινε ομόφωνα τον φάκελο συνυποψηφιότητας που κατέθεσαν οι τρεις Δήμοι. Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ ήταν παρόντες τα μέλη της Επιτροπής Υποψηφιότητας, Ελευθερία Αξιώτη και Κώστας Λιακόπουλος. Τα μέλη της επιτροπής έκαναν την παρουσίαση, έπειτα από τον χαιρετισμό υποστήριξης, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία των Δημάρχων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, Βασίλη Λαμπρινού, Γιάννη Σέγκου και Μενέλαου Μποκέα, αντίστοιχα.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε τα μέλη της ΔΕΜΑ για την πλήρη εγγύηση της Κυβέρνησης σε σχέση με την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ολόθερμη στήριξη της.

Στην παρουσίαση του φακέλου, κατόπιν, στοιχειοθετούνταν και καλύπτονταν και όλες οι άλλες προϋποθέσεις (οικονομικά, διαμονή, μεταφορές, σύστημα υγείας, παράλληλες εκδηλώσεις), πέραν του αγωνιστικού σκέλους, που απαιτούνται για να διοργανωθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.

Το «Ηράκλειο 2023», λοιπόν, πρότεινε -για τους 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου- 8ήμερη διεξαγωγή (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) με έξι αγωνίσματα άμμου στην παραλία του Καρτερού:

- Βόλεϊ

- Ποδόσφαιρο

- Χάντμπολ

- Τένις

- Πάλη

- Καράτε,

τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτσερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ, την τεχνική κολύμβηση.

Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, εκείνη της Λήξης στο Στάδιο Ελευθερίας και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.

Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ εξήρε την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπήρχαν και τηρήθηκαν στο απόλυτο, ψήφισε ομόφωνα για την ανάθεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και επικρότησε την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη που τόνισε ευχαριστώντας τους ότι «θα δώσουμε και την ψυχή μας, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και αθλητική οικογένεια, για να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες». Άμεσα, μάλιστα, θα οριστικοποιηθούν και οι λεπτομέρειες για την Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων, που προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

 

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων,

Αξιότιμα μέλη της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της Μεσογείου μας,

είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παραβρίσκομαι στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.