Η Ελλάδα έλαβε την επίσημη πρόσκληση για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

 Runbeat Team   17:52 27-07-2023  

Η Ελλάδα έλαβε την επίσημη πρόσκληση για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέλαβε στο Παρίσι, από τα χέρια του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, την επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Καπράλος ήταν συμβολικά ο πρώτος που παρέλαβε την πρόσκληση, σε ειδική εκδήλωση στη γαλλική πρωτεύουσα, ως αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας, στη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Προσκλήσεις δόθηκαν, επίσης, στους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Σενεγάλης και της Γαλλίας καθώς και στην Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων της ΔΟΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να παραλαμβάνει πρώτη την επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τη ΔΟΕ να αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται στους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες για να συμμετάσχουν στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των αθλητών, τον ένα χρόνο που απομένει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να έχουμε στο Παρίσι, την όσο το δυνατόν καλύτερη και μεγαλύτερη ομάδα.»

Η Ελλάδα έλαβε την επίσημη πρόσκληση για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού runbeat.gr

Ο Πρόεδρος Tόμας Μπαχ δήλωσε: «Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, μπορούμε πραγματικά να προσβλέπουμε στην έλευση μιας νέας εποχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν περισσότερο από ποτέ τα στοιχεία της ενσωμάτωσης, της νεότητας και της βιωσιμότητας. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν με τέλεια ισότητα των φύλων. Με αυτόν τον τρόπο και με πολλούς άλλους τρόπους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμμορφώνονται με την Ολυμπιακή Ατζέντα μας από την αρχή μέχρι το τέλος».