Μπαχ: «Οι αθλητές θα κοιμηθούν πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024»

 Runbeat Team   18:17 26-07-2023  

Μπαχ: «Οι αθλητές θα κοιμηθούν πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024»


Για τις θερμοκρασίες που θα συναντήσουν τον Ιούλιο του 2024 στο Παρίσι μίλησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τονίζοντας εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι αθλητές θα κοιμούνται άνετα στα μη κλιματιζόμενα καταλύματα τους.

«Η οργανωτική επιτροπή έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες κι έχει πάρει πολλά μέτρα ώστε να μπορούν να παράγουν μείον 6 βαθμούς σε σύγκριση με την εξωτερική θερμοκρασία, ίσως και περισσότερο», τόνισε ο Μπαχ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο χώρο την Τρίτη (25/7).

Αφορμή των δηλώσεών του είναι τα εξαιρετικά ζεστά καλοκαίρια που βιώνουν αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν πολλές φορές και τους 43 βαθμούς.

 

Ο Μπαχ τόνισε του ότι δεν ανησυχεί για τα κύματα καύσωνα που επηρεάζουν την άνεση, τη διαμονή και τις επιδόσεις των 15.000 αθλητών που αναμένονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2024, έχοντας πλέον και την εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου υπήρξαν αντίστοιχα προβλήματα με την θερμοκρασία και την υγρασία.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποφάσισαν να μην εγκαταστήσουν κλιματισμό στο Ολυμπιακό Χωριό των Αθλητών, προκειμένου να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των Αγώνων και έχοντας στο μυαλό τους το περιβάλλον.

Μπαχ: «Οι αθλητές θα κοιμηθούν πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024» runbeat.gr

«Με τη μόνωση των κτιρίων μπορούμε να περιορίσουμε τη δροσιά της νύχτας μέχρι αργά την επόμενη μέρα και αυτό βοηθά στο να διατηρηθεί μια αποδεκτή θερμοκρασία μέσα σε αυτά» τόνισε ο Λορέν Μισό, διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Χωριών για το Παρίσι 2024.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διοργανωτές έχουν πραγματοποιήσει επίσης θερμοδυναμικές προσομοιώσεις των θερμοκρασιών δωματίου, τις οποίες δεν έχουν ακόμη δοκιμάσει. Για να μειώσουν τα απόβλητα και το κόστος μεταφοράς, οι διοργανωτές επέλεξαν ανακυκλώσιμα κουφώματα από χαρτόνι, τα οποία μπορούν να χωρέσουν περίπου 140 κιλά. Μένει να φανεί το πως θα χρησιμοποιηθούν στην πράξη οι εγκαταστάσεις.

«Θα είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Είχα ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα κρεβάτι και μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι θα κοιμηθούν πολύ καλά σε αυτά τα κρεβάτια» είπε ο Μπαχ.