Η Flanagan, που αποσύρθηκε το 2019, θα τρέξει στους 6 μεγάλους μαραθωνίους μέσα σε 42 μέρες!

 Runbeat Team   19:00 21-09-2021  

Η Flanagan, που αποσύρθηκε το 2019, θα τρέξει στους 6 μεγάλους μαραθωνίους μέσα σε 42 μέρες!


Η Shalane Flanagan έχει αποσυρθεί από το 2019, όμως φέτος ετοιμάζεται να κάνει ένα πολύ δυναμικό comeback, δοκιμάζοντας να τρέξει στους έξι μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου μέσα σε 42 ημέρες, αλλά και έχοντας ως στόχο να τερματίσει σε λιγότερο από τρεις ώρες σε όλους!

Η Αμερικανίδα έτρεξε για τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα το 2018, στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, εκεί όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση, έναν χρόνο μετά τη νίκη της στον ίδιο αγώνα, όταν και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης μετά από 40 χρόνια.

 

Το σχέδιό της ονομάζεται «Project Eclipse» και ουσιαστικά περιλαμβάνει τους μαραθωνίους σε Βερολίνο, Λονδίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και εκείνον του Τόκιο, που αναβλήθηκε και θα γίνει σε μορφή virtual στο Portland των ΗΠΑ. Η τέσσερις φορές Olympian και ασημένια Ολυμπιονίκης θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει πολύ καλούς αγώνες σε διάστημα 7 εβδομάδων, για να «σπάσει» και το φράγμα των τριών ωρών, ενώ συνεργάζεται με τη Nike για να καταφέρει να το πραγματοποιήσει.

«Νομίζω ότι αποφάσισα τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο να κυνηγήσω αυτό το στόχο. Η ιδέα ήρθε ουσιαστικά τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, αλλά μόνο όταν είδα ότι πηγαίνει πολύ καλά η προπόνησή μου αποφάσισα να το κάνω και επίσημα, κοντά στον Μάιο, Ιούνιο» τόνισε η Flanagan στο Self Magazine, προσθέτοντας σχετικά με την προπόνησή της πως «Κάτι βασικό που παρατήρησα κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μου είναι ότι η κατάλληλη τροφοδοσία και ενυδάτωση θα είναι το “κλειδί” για μία καλή επίδοση, όπως βέβαια και ο ποιοτικός ύπνος».

Το πρόγραμμα των αγώνων που θα κληθεί να δώσει η 40χρονη Αμερικανίδα έχει ως εξής:

26 Σεπτεμβρίου – Βερολίνο

3 Οκτωβρίου – Λονδίνο

10 Οκτωβρίου – Σικάγο

11 Οκτωβρίου – Βοστώνη

17 Οκτωβρίου – Πόρτλαντ

7 Νοεμβρίου – Νέα Υόρκη

 

Η Flanagan έστειλε μέσω ανάρτησής της ένα «γράμμα» προς το τρέξιμο, στο οποίο αναφέρει όλους τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει. Μεταξύ άλλων, γράφει: «Αγαπητό τρέξιμο, είμαι εγώ ξανά και σε έχω ερωτευτεί ξανά. Μόνο που η σχέση μας έχει διαφορετική “υφή” από ότι είχε πριν. Υπάρχει βάθος σε αυτή, κάτι το οποίο δεν είχα ζήσει στο παρελθόν. Υπάρχει φρεσκάδα σε κάτι που κάνω εδώ και πάνω από 20 χρόνια και νομίζω ότι επιτέλους ξέρω το γιατί. Χρειάστηκε να αποσυρθώ και να μην τρέχω για ένα χρόνο λόγω των δύο συνεχόμενων επανορθωτικών επεμβάσεων στο γόνατο για να καταλάβω ότι είσαι ο καλύτερός μου φίλος».