Η Φωτεινή Πιπιλή ζητά να νομοθετηθεί η μη διεξαγωγή αγώνων δρόμου στην Αθήνα

 Runbeat Team   17:35 30-06-2022  

Η Φωτεινή Πιπιλή ζητά να νομοθετηθεί η μη διεξαγωγή αγώνων δρόμου στην Αθήνα


Το είπε και το έκανε πράξη η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Υπουργό Πολιτισμού ζητά να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποτροπή παρακώλυσης λειτουργίας της πόλης από αγώνες δρόμου.

Στην επιστολή της κάνει λόγο για «μαρτύριο» και «πρωτοφανή ταλαιπωρία» την οποία και η ίδια βίωσε με τη διεξαγωγή του φιλανθρωπικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η κ. Πιπιλή έδωσε μόνη της στη δημοσιότητα την επιστολή με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής:

«Το είπα και το έκανα!

Σας είχα υποσχεθεί από την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ότι μόλις επιστρέψω από το Στρασβούργο, θα καταθέσω Ερώτηση προς τρεις αρμόδιους Υπουργούς ώστε να γίνει Νομοθετική Ρύθμιση που να αποκλείει στο μέλλον φαινόμενα παρακώλυσης λειτουργίας της πόλης των Αθηνών από μη θεσμοθετημένες αθλητικές δραστηριότητες.

Αφορμή υπήρξε η αφόρητη ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών της Αθήνας από την εκδήλωση «SNF Nostos Run» σε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς καν να ζητηθεί άδεια από το Δήμο Αθηναίων!

 

Συμπαραστάτες μου όλες οι χιλιάδες πολίτες που με παρότρυναν να προχωρήσω!

Πιθανόν δυσάρεστη για τους λίγους αλλά εμένα με ενδιαφέρουν οι πολλοί!».

Δείτε την επιστολή