Η Mαρία-Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά έγινε η πρώτη Ελληνίδα που τερματίζει στο μαραθώνιο της Ανταρκτικής!

 Runbeat Team   9:33 30-01-2022  

Η Mαρία-Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά έγινε η πρώτη Ελληνίδα που τερματίζει στο μαραθώνιο της Ανταρκτικής!


Ένα πολύ σημαντικό και ιστορικό κατόρθωμα σημείωσε η Mαρία-Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα δρομέας που τερματίζει στον μαραθώνιο της Ανταρκτικής! Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, καθώς η Mαρία-Ελουίζα είναι ερασιτέχνης δρομέας και προετοιμαζόταν πολύ καιρό για να λάβει μέρος σε έναν από τους δυσκολότερους μαραθώνιους του κόσμου.

 

Η Mαρία-Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μητέρας – συζύγου, που δείχνει ότι εάν υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να συνδυαστούν. Οδοντίατρος στο επάγγελμα και παντρεμένη με τον γιο του Μανώλη Μητσιά, Μίλτο, η Ελληνίδα δρομέας είναι και six star finisher, έχοντας τερματίσει και στους έξι major μαραθωνίους του κόσμου (Τόκιο, Βοστόνη, Λονδίνο, Βερολίνο, Σικάγο και Νέα Υόρκη).

Αποτελεί μέλος της Marathon Team Greece By Maria Polyzou και για να λάβει μέρος στον αγώνα της Ανταρκτικής χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σκληρή προετοιμασία και να απουσιάσει για αρκετό διάστημα από την Ελλάδα. Τερματίζοντας έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που το καταφέρνει!