Πως μπορείς να γίνεις 6 star finisher δρομέας;

 Runbeat Team   13:02 19-03-2021  

Πως μπορείς να γίνεις 6 star finisher δρομέας;


Ένας όρος που χρησιμοποιείται αρκετά στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας είναι το «6 star finisher» ή κατά κάποιο τρόπο, δρομέας 6 αστέρων. Για να μπορέσει κάποιος να ονομαστεί έτσι, θα πρέπει αρχικά να είναι Μαραθωνοδρόμος και να έχει ασχοληθεί σε ένα επίπεδο παραπάνω.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος 6 star finisher δρομέας είναι να τερματίσει τους 6 μεγάλους ή αλλιώς major Μαραθώνιους του κόσμου. Ως οι 6 μεγαλύτεροι χαρακτηρίζονται οι Μαραθώνιοι του Βερολίνου, του Τόκιο, του Σικάγο, της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Όποιος δρομέας καταφέρει να τερματίσει και στις 6 αυτές διοργανώσεις, είναι σε θέση να λάβει το Six Star Finisher Certificate και το μετάλλιο Six Star Finisher. Αποτελεί μια πολύ έξυπνη και όμορφη ιδέα για όσους λατρεύουν τους Μαραθωνίους, καθώς επιβραβεύει τη σκληρή τους προσπάθεια και ουσιαστικά τους κάνει μέλη της ιστορίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σειρά που πρέπει να τερματίσει κάποιος, αλλά ούτε και χρόνος, αφού μπορεί το κάθε άτομο να διαγωνιστεί σε διαφορετική φάση της ζωής του, ακόμα και με πολλά χρόνια απόσταση μεταξύ των αγώνων. Μέχρι στιγμής 6 star finishers έχουν γίνει πάνω από 6.500 αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίως, αριθμός ο οποίος πρόκειται να ανέβει όταν η ανθρωπότητα ξεμπερδέψει με την πανδημία. Οι Μαραθώνιοι των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γερμανίας αποτελούν μέρος του συγκεκριμένου επιτεύγματος από το 2006, ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εξάδα είναι ο Μαραθώνιος της Ιαπωνίας που γίνεται στο Τόκιο, από το 2013 κι έπειτα.

Υπάρχουν ασφαλώς και αρκετοί Έλληνες που έχουν μπει στη λίστα, καθώς και ελίτ αθλητές. Για να λάβουμε μέρος στη συγκεκριμένη πρόκληση πρέπει να κάνουμε sign up στην ιστοσελίδα του Abbott World Marathon Majors, αλλά και να είμαστε σε θέση να τερματίσουμε τους επίσημους Tokyo Marathon, Boston Marathon, Virgin Money London Marathon, BMW BERLIN-MARATHON, Bank of America Chicago Marathon και TCS New YorkCity Marathon.