Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο του Όρεγκον

 Runbeat Team   11:06 09-07-2022  

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο του Όρεγκον


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι κορυφαίοι αθλητές και οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών που φιλοξενείται στο Όρεγκον της Αμερικής από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και πλέον όλοι οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού περιμένουν τη δράση.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 19 αθλητές και αθλήτριες. Σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, εκεί όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του. Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8.55μ. στον κλειστό στίβο έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και χάλκινη στην προηγούμενη διοργάνωση το 2019, Κατερίνα Στεφανίδη με φετινό 4.65 μ. είναι για μία ακόμη χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση μιας θέση στο βάθρο των νικητριών στο επί κοντώ. H κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, μπορεί να έχει την έκτη επίδοση, ωστόσο είναι έτοιμη να κινηθεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση.

Με πολύ υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχει στα 35χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και το σημαντικότερο διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί έναν αγώνα αυτού του επιπέδου.

Η Ελίνα Τζένγκο θα είναι πρωτάρα σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου, όμως έχει τη φρεσκάδα και τη δυναμική και είναι σε θέση να επαναλάβει επιδόσεις όπως το φετινό της 65.40μ., που είναι η δεύτερη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες και της επιτρέπουν να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση.

Θέση στον τελικό θα διεκδικήσει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, το δεύτερο μέλος της ομάδας μας, με μετάλλιο στη διοργάνωση, από το 2015 στο Πεκίνο.

Με προσδοκίες για συμμετοχή στον τελικό θα πάρει μέρος στη διοργάνωση ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που με 78.15 μ. έχει την ένατη επίδοση ανάμεσα στους 32 που θα συμμετάσχουν.

Η λίστα με όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο Όρεγκον