Η Πριβιλέτζιο βραβεύτηκε από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και χάρισε μετάλλιο και στολή του 38ου ΑΜΑ

 Runbeat Team   9:29 09-03-2022  

Η Πριβιλέτζιο βραβεύτηκε από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και χάρισε μετάλλιο και στολή του 38ου ΑΜΑ


Παρουσία μικρών και μεγάλων φίλων του αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε χθες η βράβευση της Γκλόρια Πριβιλέτζιο από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το «παρών» έδωσαν μαθητές από το γυμνάσιο Μαραθώνα, εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη της Δημοτικής Αρχής και απλός κόσμος.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας τίμησε την καλύτερη Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο των τελευταίων χρόνων Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου 2021 με χρόνο 2:41:30.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την πλευρά της χάρισε στο Μουσείο το χρυσό μετάλλιο, την αθλητική στολή και τα παπούτσια που χρησιμοποίησε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Τιμητικές πλακέτες και ανθοδέσμες στην κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο απένειμαν: O Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ κος Βλάσης Καραβασίλης, εκπρόσωποι από το ΔΣ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, εκπρόσωποι από το ΔΣ της Αδελφότητας Ηπειρωτών και εκπρόσωποι από το ΔΣ του Ομίλου Ρόταρυ Μαραθώνος-Νέας Μάκρης.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο από την πλευρά της με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook τόνισε: «Σήμερα είχα την χαρά να τιμηθώ στον Μουσείο του Μαραθώνιου Δρόμου από υπέροχους ανθρώπους! Πραγματικά ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που είδα τον θαυμασμό στα μάτια τόσων αξιόλογων ατόμων. Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνατε. Με την κίνηση αυτή κάνατε όλη αυτή την προσπάθεια μου και τους κόπους μου να πάρουν τρομερή αξία! Καθώς και από σήμερα έχω την τιμή και εγώ να κατέχω μια ξεχωριστή γωνία με τα πράγματα μου από τον αγώνα της Κλασσικής Διαδρομής στο Μουσείο του Μαραθώνα».