Insight View GR: Interval με 400αρια για τον Π. Καραίσκο

 Runbeat Team   10:32 20-10-2021  

Insight View GR: Interval με 400αρια για τον Π. Καραίσκο


Παρότι η συγκεκριμένη προπόνηση αφορά σε μικρής διαρκείας επαναλήψεις εντούτοις το πλήθος των επαναλήψεων σε συνδυασμό με το μικρό διάλειμμα κατέστησε τη προπόνηση του Παναγιώτη Καραΐσκου από μια τυπική προπόνηση επαναλήψεων (Repetition training) σε Interval που αφορά σε σχετικά μεγαλύτερης διάρκειας επαναλήψεις.

 

Μετά από 5 χιλιόμετρα ζέσταμα και 4 ανοίγματα των 100 μέτρων ακολούθησαν 20 επαναλήψεις των 400 μέτρων σε 68 δευτερόλεπτα με ρυθμό 2:50/km.

Ανάμεσα στις επαναλήψεις το διάλειμμα αποδείχθηκε αρκετά πιεστικό αφού είχε διάρκεια αρκετά μικρότερη από την επανάληψη και διαμορφώθηκε σε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Με αυτό το τρόπο εκτός από ταχύτητα και δρομική οικονομία επηρεάζεται και η VO2 max.

Η προπόνηση έκλεισε με 2 χλμ αποθεραπεία.

Ο χθεσινός χιλιομετρικός όγκος για τον Π.Καραισκο διαμορφώθηκε στα 25 χιλιόμετρα αφού το πρωί είχε τρέξει 8 χιλιόμετρα σε χαλαρό ρυθμό.

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.