ΗΠΑ: Ετοιμάζεται μονοπάτι άθλησης που θα περνά από 12 πολιτείες!

 Runbeat Team   21:03 15-01-2021  

ΗΠΑ: Ετοιμάζεται μονοπάτι άθλησης που θα περνά από 12 πολιτείες!


Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ετοιμάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ιδέα του «Great American Rail – Trail» είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο μονοπάτι που θα συνδέει 12 πολιτείες της χώρας και θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για άθληση. Η άθληση μπορεί να περιλαμβάνει από περπάτημα και τρέξιμο, έως ποδήλατο.

Το American Trail βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, με περισσότερα από 3000 μίλια να είναι έτοιμα, ενώ το συνολικό έργο θα εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 6000 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει σημαντικά τους δρομείς των ΗΠΑ, καθώς θα συνδέσει περισσότερα από 145 υπάρχοντα μονοπάτια, δημιουργώντας έναν τεράστιο δρόμο που θα συνδέει ολόκληρη την χώρα.

Η ιδέα του «Great American Rail – Trail» μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα… μπασκετική, καθώς θα προσφέρει μία coast to coast εμπειρία σε ποδηλάτες και δρομείς. Το μονοπάτι ξεκινάει από την Ουάσιγκτον και φτάνει μέχρι και την ακτή του Ειρηνικού.

Ο Ryan Chao, πρόεδρος του Rails-To-Trails Conservancy που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός του έργου, είπε:

«Αυτός ο χρόνος έχει αποδείξει το πόσο σημαντικά είναι τα έργα σαν το Great American Rail – Trail για τη χώρα μας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρει τον δρόμο τους έξω, στα μονοπάτια, ψάχνοντας έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Με το Great American Rail – Trail να συνδέει περισσότερες κωμοπόλεις, πόλεις, Πολιτείες και περιοχές, αυτή η υποδομή υποστηρίζει τις ανθεκτικές κοινότητες ενώ μας ενώνει γύρω από ένα τολμηρό, φιλόδοξο και επιβλητικό όραμα».

Άξιο αναφοράς είναι το ότι πολλές πόλεις ανά τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν παρόμοιες υποδομές, με πόλεις της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Κίνας να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές. Ένα έργο ανάλογου μεγέθους θα χωρούσε σίγουρα και στη χώρα μας, με αμέτρητες τοποθεσίες σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα να μπορούν να φιλοξενήσουν ένα παρόμοιο φιλόδοξο concept.