John Lambert: Τρέχει μόνο σε διάδρομο λόγω απώλειας μνήμης και είναι πιο γρήγορος από ποτέ!

 Runbeat Team   9:28 28-03-2021  

John Lambert: Τρέχει μόνο σε διάδρομο λόγω απώλειας μνήμης και είναι πιο γρήγορος από ποτέ!


Η ξεχωριστή ιστορία του John Lambert μπορεί να δώσει δύναμη σε πολλούς αθλητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν το βάζουν κάτω.

Ο 62χρονος σήμερα Αμερικανός, διαγνώστηκε το 2012 με προβλήματα μνήμης και η ζωή του άλλαξε εντελώς. Πιο συγκεκριμένα, ο Lambert διαγνώστηκε με MCI (amnestic mild cognitive impairment), δηλαδή μία πάθηση η οποία είναι κατά κάποιο τρόπο προάγγελος της νόσου Αλτσχάιμερ. Η ατυχία του δεν σταμάτησε εκεί, αφού πάσχει και από εγκεφαλίτιδα, που είναι μία φλεγμονή του εγκεφαλικού ιστού.

 

Από το 2013 κι έπειτα, άρχισε να ασχολείται πιο… ζεστά με το τρέξιμο, όμως με έναν βασικό περιορισμό. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μνήμη του, ο συγκεκριμένος δρομέας δεν μπορεί να τρέξει σε εξωτερικούς χώρους και είναι αναγκασμένος να τρέχει σε διάδρομο στο σπίτι του. Κάτι το αρκετά θετικό για τον ίδιο, είναι ότι η σωματική άσκηση μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την ανάπτυξη της νόσου του MCI και να επιβραδύνει την απώλεια μνήμης κι έτσι ο αθλητής από την Βιρτζίνια άρχισε να τρέχει πιο συχνά.

 

Ο John Lambert κατάφερε να μετατρέψει τον περιορισμό του στην δική του, ξεχωριστή ελευθερία, βρίσκοντας νέους στόχους και ευκαιρίες να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. Στα 62 του έφτασε μέχρι και τα 17 μίλια την ώρα σε διάδρομο, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 27 χιλιόμετρα την ώρα! Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την πάθησή του ο John Lambert μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς αθλητές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, δείχνοντάς τους πως κανείς δεν πρέπει να σταματάει όταν αντιμετωπίζει μία δυσκολία, αλλά να βρίσκει τρόπους να συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει.

Ο 62χρονος δρομέας έχει πλέον το δικό του κανάλι στο YouTube, το οποίο ονομάζεται «Treadmill Runner» και περιέχει πολύ ενδιαφέροντα βίντεο σε σχέση με το τρέξιμο, τον αθλητισμό και τους διαδρόμους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπως το ανάρτησε το runnersworldmag στο instagram: