Κ. Χουβαρδάς: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι συνυφασμένος με την ζωή μου» (Vid)

 Runbeat Team   13:08 05-10-2023  

Κ. Χουβαρδάς: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι συνυφασμένος με την ζωή μου» (Vid)


Στο πλαίσιο της δράσης «40 χρόνια – 40 ιστορίες» ενόψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς μίλησε στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ για την σχέση του με τον ιστορικό αγώνα. Ο 47χρονος πέρυσι κατάφερε κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει κάνει. Ο μαραθώνιος της Αθήνας ήταν ο έβδομος που είχε διανύσει σε διάστημα επτά εβδομάδων, σε λιγότερο από 3 ώρες, και μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ τόνισε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι συνυφασμένος με την ζωή του.

Όσα είπε ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς;

«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι συνυφασμένος με την ζωή μου. Ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία να τρέχω στα λεγόμενα πέτρινα χρόνια, τότε που ήμασταν πάρα πολύ λίγοι, με την παλιά διαδρομή, μέχρι αργότερα που έγινε το μεγάλο μπαμ το 2010 με τον επετειακό των 2.500 χρόνων. Στη συνέχεια όταν έκανα ένα ρεκόρ πέρυσι και μπήκα στα ρεκόρ Guinness και φέτος που είναι ο 40ος που για εμένα είναι ο 20ος προσωπικός. Δηλαδή έχω τρέξει τους μισούς από τους 40. Είναι ένα μεγάλο πάρτι για εμένα, είναι η ζωή μου στην ουσία, είναι όλοι οι φίλοι μου εκεί που τρέχουν κάθε χρόνο. Είναι κάτι μοναδικό δεν το χάνω ό,τι και να γίνει.

Η 20η συμμετοχή μου στον θεσμό φέτος δεν θα έχει τόσο στόχο το χρόνο, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με την φαν πλευρά του αγώνα, με την έννοια ότι θέλω να χαρώ φέτος τη διαδρομή, γιατί πέρυσι είχα έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο και ήμουν πάρα πολύ αγχωμένος, ενώ φέτος δεν θα το έχω αυτό και θέλω να μπω και να το διασκεδάσω. Θέλω να είμαι μέρος της ιστορίας του κλασικού μαραθωνίου, θεωρώ ότι είμαι εν μέρει μετά από 20 συμμετοχές και για άλλη μία φορά θα είμαι εκεί».