Κ. Χουβαρδάς: «Αυτό που νιώθεις στο Καλλιμάρμαρο είναι κάτι μοναδικό» (Vid)

 Runbeat Team   8:00 11-11-2023  

Κ. Χουβαρδάς: «Αυτό που νιώθεις στο Καλλιμάρμαρο είναι κάτι μοναδικό» (Vid)


O Κώστας Χουβαρδάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

 

«Αυτό που με γεμίζει στη ζωή μου είναι στο τρέξιμο,. (…) 20η χρονιά που τρέχω τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η δική μου σχέση με το τρέξιμο ξεκινάει ακριβώς πριν 40 χρόνια, κάπου εκεί στο 1983. Ξεκίνησα να τρέχω από ανάγκη περισσότερο. Μεγαλώνοντας στην επαρχία της Μυτιλήνης, σε ένα μικρό χωριό, έκλεισε το δημοτικό σχολείο και έπρεπε να πηγαίνω με τα πόδια σε ένα διπλανό χωριό» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ Μαραθώνια διαδρομή, αλλά έχω φλερτάρει με το να εγκαταλείψω πολλές φορές», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι «ο Μαραθώνιος είναι μια μικρογραφία της ζωής. Είναι μικρές στιγμές που μας πηγαίνουν πίσω, αλλά εμείς πάλι θα πορευτούμε μπροστά».

«Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής σκέφτεσαι: «Τι κάνω εγώ εδώ;» (…) Αισθάνομαι πληρότητα μέσω των Μαραθωνίων», υπογράμμισε.

«Έχω την εμπειρία 46 διεθνών Μαραθωνίων, έχω τρέξει σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, στους μεγάλους μαραθώνιους στον κόσμο. (…) Η διαφορά με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα είναι αυτή η ενέργεια που υπάρχει. Όταν φτάνεις εκεί στην Ηρώδου Αττικού και κατηφορίζει και βλέπεις πια το στάδιο, το Καλλιμάρμαρο, είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα που δεν περιγράφονται. Έχω τερματίσει μέσα στο Κολοσσαίο, έχω τερματίσει και στη Νέα Υόρκη, στο Σέντραλ Παρκ, στο Παρίσι, στα Ηλύσια Πεδία. (…) Αυτό που βγάζει το συναίσθημα, που βγάζει η συγκίνηση που βγάζει . Πέρα από το γεγονός ότι ιστορικά είναι η αρχαιότερη Μαραθώνια διαδρομή», είπε.