Kibiwott Kandie: «Μια μέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα είμαι ο καλύτερος δρομέας»

 Runbeat Team   14:29 03-04-2021  

Kibiwott Kandie: «Μια μέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα είμαι ο καλύτερος δρομέας»


Ο Kibiwott Kandie αγωνίζεται αύριο στον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης έχοντας στν κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ (57:32). Ο αυριανός αγώνας αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς εκτός του Κενυάτη Kandie, θα λάβει μέρος και ο συμπατριώτης του Geoffrey Kamworor (58:01), σε μία συνάντηση που μας… ετοιμάζει για παγκόσμιο ρεκόρ. 

Ο Kibiwott Kandie είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 57:32 και σήμερα μίλησε για το πως ξεκίνησε το τρέξιμο, αλλά και την καθημερινή προπόνηση που ακολουθεί. Η ιστορία του μπορεί να αποτελέσει πραγματικά παράδειγμα για όλους τους δρομείς, ανεξαρτήτως το που βρίσκονται ή ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση.

Ο Kandie περιέγραψε αρχικά το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί: «Το πρώτο τρέξιμο της ημέρας είναι στις 6:00 το πρωί, όπου συνήθως τρέχω 20 χιλιόμετρα με καλό ρυθμό. Στις 10:00 πάω για τρέξιμο 13 χιλιομέτρων για προπόνηση. Το απόγευμα γύρω στις 16:00 τρέχω 10 χιλιόμετρα σε πολύ χαλαρό ρυθμό. Αυτή είναι η ρουτίνα γυμναστικής μου. Μπορεί να φαίνεται πολύ αλλά τρέχω σε μεγάλες αποστάσεις από τότε που ήμουν μικρός. Σε μια κανονική εβδομάδα τρέχω συνολικά 170-180 χιλιόμετρα».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τις πρώτες του επαφές με το άθλημα, καθώς και για μία υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του: «Μεγάλωσα στην περιοχή Baringo. Η μαμά μου ήταν αγρότης και ο μπαμπάς δούλευε για ένα Υπουργείο. Πέρασα όλη την παιδική μου ηλικία στα πόδια μου τρέχοντας γύρω γύρω. Κυνηγούσα κατσίκες και αγελάδες στη φάρμα ή στο δάσος. Το σχολείο μου ήταν 7 χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Θα πήγαινα το πρωί, θα γυρνούσα να φάω το μεσημέρι, θα πήγαινα πίσω για το απόγευμα και θα πήγαινα σπίτι το βράδυ. Μερικές φορές έτρεχα, μερικές φορές περπατούσα και πάει λέγοντας. Μετά άρχισα να διασχίζω την χώρα και δεν μπορούσα να κερδίσω. Μια μέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα είμαι ο καλύτερος δρομέας».

Δείτε παρακάτω όσα είπε στην δημοσίευση του Run'ix:




🗣 La déclaration du jour ! Par le recordman du monde du semi-marathon Kibiwott Kandie (🇰🇪) sur son entraînement au...

Δημοσιεύτηκε από RUN'IX στις Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021