Κατάθεση ψυχής από τον Θεοδωρακάκο για τον δρομικό του «αδελφό» Χ. Μερούση

 Runbeat Team   13:47 20-11-2021  

Κατάθεση ψυχής από τον Θεοδωρακάκο για τον δρομικό του «αδελφό» Χ. Μερούση


Ένα συγκινητικό μήνυμα – κατάθεση ψυχής για τον Χριστόφορο Μερούση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Οι δύο άνδρες συνδέονται μέσω μίας πολύχρονης και πολύ ισχυρής φιλίας, έχοντας τρέξει μαζί σε αρκετούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο Chios HardStone Trai, που είχε ουσιαστικά διοργανώσει ο Χριστόφορος Μερούσης.

 

Ο Μερούσης κατετάγη πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία (Μ35-39) στον Μαραθώνιο της Αθήνας και με αφορμή τον αγώνα και την προσπάθειά του, ο φίλος και συναθλητής του, Δημήτρης Θεοδωρακάκος θέλησε να μοιραστεί κάποιες σκέψεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μόνο τυχαία δεν είναι μια τέτοια πορεία».

Όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος:

«Παρατηρώντας αυτό το βλέμμα θέλω να μοιραστώ κάποιες (ελάχιστες) σκέψεις για τον φίλο μου με αφορμή κάποιων συζητήσεών μας και βέβαια το αποτέλεσμα στον @athensauthenticmarathon, το οποίο τον στεναχωρεί …

Θέλω να τις μοιραστώ διότι αποτελεί ένα πρότυπο αθλητή (και όχι μόνο) για πολλούς, ακόμα και για τα παιδιά που κατάφεραν να είναι στις πρώτες θέσεις στον φετινό ΑΜΑ, μπροστά του, οπότε η στάση του έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Οι αθλητές εξαιρετικά σπάνια καταφέρνουν όσα ονειρεύονται ή και επιδιώκουν .

Εσύ @christoforos_merousis δεν ‘’χαρίστηκες’’ στον εαυτό σου ποτέ και πραγματικά προσπάθησες (και συνεχίζεις) για χρόνια, από έφηβος ακόμα στις αρχές του ’00. Όταν οι επιτυχίες κυριαρχούσαν καθώς και όταν οι αποτυχίες έρχονταν να σε ταπεινώσουν. Όταν όλο αυτό γινόταν εξαιρετικά δύσκολο και υπέρ απαιτητικό, εσύ συνέχιζες.

 

Μόνο τυχαία δεν είναι μια τέτοια πορεία, να είστε σίγουροι…

Γιατί λοιπόν να μην είσαι απόλυτα ευχαριστημένος?

Ίσως γιατί η ματαιοδοξία, ως ένα βασικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα ενός αθλητή, δεν ‘’συμβιβάζεται’’ εύκολα. Αυτό το ξέρεις καλά Χριστόφορε όπως και όλα τα παραπάνω…

Κοιτάμε λοιπόν μπροστά με ευγνωμοσύνη για το παρελθόν. Έχεις μοναδικά όμορφες στιγμές να θυμάσαι και να σε οδηγούν.

Ένας περήφανος φίλος σου (ο οποίος σε περιμένει στα βουνά)».