Συζήτηση για τον Μαραθώνιο με ομιλητές τους Δ. Θεοδωρακάκο και Ν. Πολιά στο ΚΠΙΣΝ

 Runbeat Team   20:52 06-11-2023  

Συζήτηση για τον Μαραθώνιο με ομιλητές τους Δ. Θεοδωρακάκο και Ν. Πολιά στο ΚΠΙΣΝ


Με την αφορμή της διοργάνωσης του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας, το Sports Excellence Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, συζήτηση με τίτλο: «Όλα για τον Μαραθώνιο» στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στη συζήτηση αυτή, θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για τους δρομείς για την προπόνηση των τελευταίων ημερών, την ενυδάτωση και την ενεργειακή τους αναπλήρωση πριν τον αγώνα, όπως και κάποια βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την ημέρα του αγώνα πριν την έναρξη και μετά τον τερματισμό τους. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά της διαδρομής του αγώνα και οι σταθμοί τροφοδοσίας. 

 

Ακόμη, θα ακούσουμε τις συμβουλές των πρωταθλητών, που οι δρομείς πρέπει να ακολουθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ θα δοθούν και οδηγίες για τις μεθόδους αποκατάστασης μετά το πέρας του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν με ερωτήσεις στους πρωταθλητές με στόχο ένα παραγωγικό διάλογο. 

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου δρόμου αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Ο Μαραθώνιος δρόμος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη χώρα μας, καθώς το 1896 για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα. Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896, εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ, σε δανεισμό μετά την αγορά του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 19:00-20:15

Πύργος Βιβλίων 

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας 

Ομιλητές

Νίκος Πολιάς, Πρωταθλητής Μαραθώνιου Δρόμου 

Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Μαραθώνιου Δρόμου

Συντονισμός Συζήτησης

Παναγιώτης Σ. Κουλουβάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», Επιστημονικά Υπεύθυνος Sports Excellenceσ

Χαρίλαος Τσολάκης, Καθηγητής Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ, Διευθυντής Προγραμμάτων Sports Excellence