Καταθέτει έφεση ο Κατίρ για τον προσωρινό αποκλεισμό του

 Runbeat Team   16:38 08-02-2024  

Καταθέτει έφεση ο Κατίρ για τον προσωρινό αποκλεισμό του


Ο Μοχάμεντ Κατίρ έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις μεσαίες αποστάσεις έχοντας στο παλμαρέ του επιτυχίες και ρεκόρ. Η είδηση ότι τίθεται προσωρινά εκτός αγώνων γιατί δεν ήταν παρών σε τρεις ελέγχους ντόπινγκ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του κλασικού αθλητισμού (δες ΕΔΩ).

 

Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αποκλεισμού του.

Ο Ισπανός πρωταθλητής με επιστολή που έστειλε στο Reuters αναφέρει: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει παραβίαση των κανονισμών καθώς δεν υφίσταται το σενάριο να ήμουν απών από τρεις ελέγχους ντόπινγκ μέσα σε 12 μήνες».

Ο Katir είπε ότι έχει υποβληθεί σε μεγάλο αριθμό εξωαγωνιστικών τεστ ντόπινγκ, έχει δώσει δείγμα ούρων και αίματος τους τελευταίους μήνες «χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από μέρους μου» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση παραβίασης κανόνων ντόπινγκ για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή μεθόδων ή ακόμα και για αποφυγή ελέγχων ντόπινγκ εκτός αγώνων».

Υποστηρίζει επίσης ότι σε ορισμένες από τις περιπτώσεις που ανέφερε η AIU, ήταν παρών στην καθορισμένη τοποθεσία, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που είχε παράσχει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κατίρ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα κλειστού στίβου και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 5000μ. ανοικτού στίβου.