Κατερίνα Στεφανίδη: “Κανείς δεν μπορεί να μου πει με σιγουριά τι έχω. Άκουσα ένα κρακ και φοβήθηκα”

 Runbeat Team   22:00 21-08-2023  

Κατερίνα Στεφανίδη: “Κανείς δεν μπορεί να μου πει με σιγουριά τι έχω. Άκουσα ένα κρακ και φοβήθηκα”


Απογοητευμένη που δεν κατάφερε να αγωνιστεί υγιής στον προκριματικό του επί κοντώ και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο πρώτο δοκιμαστικό της άλμα είχε μία άσχημη πτώση στο στρώμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο εκτός σταδίου.

 

Αναφερόμενη η ίδια στη στιγμή αυτή μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: “Όσο κρυώνω χειροτερεύει ο πόνος. Στο πρώτο δοκιμαστικό άλμα έπεσα στο στρώμα και μου έπεσε η πίεση και λιποθύμησα και γι' αυτό είδατε αυτή τη δραματική έξοδο από το γήπεδο με το φορείο. Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και αισθάνθηκα καλύτερα. Μου έδεσαν το πόδι και μου είπαν ότι ίσως να είναι διάστρεμμα. Ξαναβγήκα στα τελευταία 5 λεπτά πριν την έναρξη του ημιτελικού, έκανα 1- 2 άλματα και είπα να δοκιμάσω ένα άλμα στα 4.50μ., επίδοση που πέρυσι έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Ίσως έπρεπε να κρατήσω τον εαυτό μου πιο ζεστό γιατί όταν πήγα να κάνω τα άλματα δεν ήμουν καλά. Άκουσα και ένα κρακ στο τρέξιμο και φοβήθηκα. Κανείς δεν ήξερε να μου πει με βεβαιότητα τι είχα. Τελικά το γεγονός ότι η πρόκριση κρίθηκε πάνω από τα 4.50μ. με παρηγορεί.

Είναι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήθελα να ρισκάρω. Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα ξεκινήσουμε την ξεκούρασή μου λίγο νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε. Έχω χαμηλό όριο πόνου. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό”.

Η Ελένη Πόλακ από την πλευρά της τόνισε: “Ήρθα να κάνω την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, όμως δε βγήκε. Φεύγω ευχαριστημένη γιατί έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ο στίβος έτσι είναι θέλει και λίγη τύχη. Δεν ξέρω τι να κρατήσω και τι να αφήσω. Ο στίβος είναι δύσκολος”.