Kelvin Kiptum: «Βλέπω μόνο μία φορά την εβδομάδα την οικογένειά μου»

 Runbeat Team   12:04 22-11-2023  

Kelvin Kiptum: «Βλέπω μόνο μία φορά την εβδομάδα την οικογένειά μου»


Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν απλά το αποτέλεσμα στη νίκη ή το ρεκόρ ενός αθλητή.  Για να φτάσει, όμως, σε αυτό χρειάζεται να κάνει πολλές επίπονες θυσίες και να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την περίπτωση του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου, Kelvin Kiptum, ο οποίος επέλεξε να μένει μακριά από την οικογένειά του για να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τρέξιμο. Ο 23χρονος ρέκορντμαν αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι βλέπει την οικογένειά του μόνο μία φορά την εβδομάδα παρότι μένει μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο, όπου προπονείται.

 

«Προπονούμαι στο Τσεπκόριο, το οποίο βρίσκεται λίγο περισσότερο από 2,5χλμ μακριά από το Τσεπσάμο, όπου μένει η οικογένειά μου. Παρόλα αυτά επέλεξα να μένω στο προπονητικό κέντρο από τη Δευτέρα ως το Σάββατο προκειμένου να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην προπόνηση.

Ο γιος μου ο Caleb είναι επτά χρόνων και η κόρη μου Precious είναι τεσσάρων. Ήμουν 16 όταν γεννήθηκε ο γιος μου, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς. Αλλά είμαι μαζί τους μόνο τις Κυριακές. Αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή με σκοπό να εστιάσω πλήρως στην προπόνηση», δήλωσε ο Kiptum σύμφωνα με τον De Tijd.

Ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου αποκάλυψε επίσης ότι όταν προετοιμάζεται για μαραθώνιο, τρέχει έως και 300 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Αποκάλυψε επίσης ότι του αρέσει να ακούει μουσική, ειδικά τον Sean Paul, έναν από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες R&B.

«Στην προετοιμασία ενός μαραθωνίου, τρέχω μεταξύ 250 και 300 χιλιομέτρων την εβδομάδα.

Περπάτημα, ξεκούραση, φαγητό, αυτά συνθέτουν τη ζωή μου. Και ακούγοντας μουσική. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της R&B και ειδικά του Sean Paul. Το «She Doesn't Mind» είναι στην κορυφή της λίστας με τα τραγούδια που παίζονται περισσότερο», πρόσθεσε.