Κένυα: Συνελήφθη συμμορία που εξαπατούσε Κενυάτες δρομείς με ψεύτικες επαγγελματικές ευκαιρίες στις ΗΠΑ

 Runbeat Team   19:19 27-05-2022  

Κένυα: Συνελήφθη συμμορία που εξαπατούσε Κενυάτες δρομείς με ψεύτικες επαγγελματικές ευκαιρίες στις ΗΠΑ


Η αστυνομία του Ίτεν συνέλαβε συμμορία ηλεκτρονικού εγκλήματος που λέγεται ότι βρίσκεται πίσω από το χακάρισμα πολλών λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπροσώπων και manager αθλητών με απώτερο σκοπό να εξαπατήσει ανυποψίαστους Κενυάτες, και ιδιαίτερα αθλητές που προπονούνται στην περιοχή.

 

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, με τις αρχές να ενθαρρύνουν τους πολίτες που γνωρίζουν στοιχεία για την υπόθεση να τα καταθέσουν. Η σπείρα εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, μέσω της έκδοσης ψεύτικων προσκλήσεων για επαγγελματικό τρέξιμο στις ΗΠΑ.

Ο Alfred Majimbo, CCIO, τόνισε πως εκατοντάδες πολίτες εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη σπείρα, μέσω ανακοίνωσής του την Τετάρτη. «Το Νοέμβριο του 2021, λάβαμε μια καταγγελία από έναν manager στίβου με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες που συστήθηκε ως David Cheromei και μας είπε ότι η σελίδα του στο Facebook είχε χακαριστεί και ότι χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες του για να δημιουργηθούν κι άλλοι, ψεύτικοι λογαριασμοί».





Οι βασικοί ύποπτοι της συμμορίας συνελήφθησαν και οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί τουλάχιστον 7 θύματα της συμμορίας και έχουν εντοπιστεί πολλοί ψεύτικοι λογαριασμοί στο Facebook, από όπου η συμμορία διέπραττε τις απάτες της.