Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων λέει ότι ο Kipchoge δεν είναι ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος της χώρας

 Runbeat Team   16:00 31-08-2023  

Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων λέει ότι ο Kipchoge δεν είναι ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος της χώρας


Παρότι ο Eliud Kipchoge είναι ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, είναι ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία που έχει «κατέβει» - έστω και ανεπίσημα - τις δύο ώρες στην απόσταση και έχει στην κατοχή του δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια μαραθωνίου, ο Κενυάτης Nickson Biwott Rotich πιστεύει ότι ο συμπατριώτης του δεν είναι ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος της χώρας.

 

Ο Rotich διαφώνησε ότι ο κατά πολλούς… GOAT του μαραθωνίου είναι ο γρηγορότερος αθλητής της Αφρικανικής χώρας στην απόσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν κι άλλοι αθλητές από την Κένυα είχαν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες προπονείται και αγωνίζεται ο Kipchoge, θα είχαν επίσης «σπάσει» το 2ωρο στον μαραθώνιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Carmichael Caldwell, ο Rotich τόνισε: «Όλοι εδώ είναι Kipchoge. Είναι απλά η ευκαιρία να το κάνεις. Αυτό είναι το μόνο πράγμα. Εάν λάβεις την ευκαιρία που έλαβε ο Kipchoge, είναι εύκολο να σπάσεις το 1:59:0. Υπάρχουν αθλητές εδώ στην Κένυα που είναι γρηγορότεροι από τον Kipchoge. Απλά δεν έχουμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε. Εάν δείτε τον μαραθώνιο της Βοστώνης, αυτός ο τύπος, ο Evans Chebet, κέρδισε τον Kipchoge».

 

Στη συνέχεια, ο Rotich ανέφερε ότι ο δεύτερος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου, ο Kelvin Kiptum, μπορεί να σπάσει πολλά ρεκόρ εάν λάβει την ευκαιρία και έχει το κατάλληλο κίνητρο. Ο Κενυάτης αναφέρθηκε στο πολύ ταλέντο που υπάρχει στην Κένυα, λέγοντας ότι οι αθλητές της χώρας μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα.