Κίκας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος, μετά από προσπάθεια και δυσκολίες κατάφερα να πετύχω αυτό που αναζητούσα»

 Πάνος Κατσαρός   19:06 18-09-2023  

Κίκας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος, μετά από προσπάθεια και δυσκολίες κατάφερα να πετύχω αυτό που αναζητούσα»


Ο Οδυσσέας Κίκας αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενος αθλητές στην Ελλάδα και το απέδειξε καταφέρνοντας να ξεχωρίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που έγινε στην Πάτρα. Ο Έλληνας δρομέας έκανε το νταμπλ αφού μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. στο φινάλε της διοργάνωσης.

 

Ο νεαρός δρομέας έφτασε πρώτος στον τερματισμό με 4.02.91 στα 1.500 μέτρα, ενώ στα 3.000 μέτρα νίκησε σημειώνοντας 8.49.21, που αποτελεί και νέο ατομικό του ρεκόρ.

Το Runbeat επικοινώνησε με τον Οδυσσέα Κίκα, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, με τον αθλητή της Saucony να αναφέρεται τόσο στην επίτευξη του στόχου του στην Πάτρα, όσο και στα προβλήματα που προκάλεσαν στους αθλητές οι αναβολές της διοργάνωσης.

Πως αισθάνεσαι για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20;

«Αισθάνομαι δικαιωμένος! Μετά από πολύ προσπάθεια και αρκετές δυσκολίες κατάφερα να πετύχω αυτό που αναζητούσα τη φετινή σεζόν, 2 χρυσά στο πανελλήνιο της κατηγορίας μου. Ήξερα πως ήμουν σε καλή κατάσταση, όμως η εκτέλεση του πλάνου είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Αλλαγές γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, πράγμα που δε μπορείς να προβλέψεις. Τελικά, κάνοντας τη σωστή διαχείριση ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο και ανταμείφθηκα όπως μου αναλογούσε. Μου μένει μια γεύση ευχαρίστησης και ικανοποίησης».

Κίκας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος, μετά από προσπάθεια και δυσκολίες κατάφερα να πετύχω αυτό που αναζητούσα» runbeat.gr

Ο Οδυσσέας Κίκας με τον προπονητή του, Σταύρο Καρρέ

Πως σε επηρέασαν οι αναβολές της διοργάνωσης;

«Η αλήθεια είναι πως η αναβολή του πρωταθλήματος μας επηρέασε όλους τους αθλητές σε μεγάλο βαθμό και κατά κύριο λόγο αρνητικά… Μη γνωρίζοντας την τελική ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, το να προγραμματίσω με τον προπονητή μου το σωστό φορμάρισμα ήταν μια πραγματική δυσκολία, ειδικά αν βάλει κανείς στην εξίσωση και τις διακοπές του καλοκαιριού που μεσολάβησαν».

 

Πως βίωσες την διοργάνωση στην Πάτρα;

«Ωστόσο, οι διοργανωτές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πολύ ευχάριστο και γιορτινό κλίμα στην πόλη της Πάτρας, γεγονός που μας ενθάρρυνε όλους μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να απολαύσουμε τη στιγμή. Οι εγκαταστάσεις από πλευράς τους ανταποκρίνονταν πλήρως στο επίπεδο του πρωταθλήματος, προσδίδοντας ένα ακόμα προβάδισμα σε σχέση με άλλες διοργανώσεις».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

«Ωραίες οι χαρές και οι επιτυχίες, όμως τώρα σειρά έχει η επιστροφή στη σκληρή δουλειά. Στόχος μου από δω και στο εξής είναι μέσα από σωστή και ποιοτική προετοιμασία να κατεβάσω τα ατομικά μου ρεκόρ και ανεβαίνοντας ένα επίπεδο παραπάνω, να καταφέρω να γίνω ανταγωνιστικός και σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα έρθουν και αξία αποτελέσματα, επιπλέον νίκες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!».

Κίκας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος, μετά από προσπάθεια και δυσκολίες κατάφερα να πετύχω αυτό που αναζητούσα» runbeat.gr