Kipchoge: Σκοπεύει να τρέξει σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη μέσα στο 2023 ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και να γίνει Six Star Finisher

 Runbeat Team   17:01 27-10-2022  

Kipchoge: Σκοπεύει να τρέξει σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη μέσα στο 2023 ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και να γίνει Six Star Finisher


Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Eliud Kipchoge, θα τρέξει στους δύο Major μαραθώνιους που του απομένουν προκειμένου να γίνει Six Star Finisher μέσα στο 2023 ενόψει της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024. Ο Kipchoge ξεκίνησε να τρέχει σε μαραθωνίους το 2013 και έκτοτε έχει κερδίσει τους 13 από τους 15 αγώνες που έχει τρέξει, μεταξύ των οποίων και τέσσερις Major, σε Τόκιο, Βερολίνο, Σικάγο και Λονδίνο.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα nation.africa, ο Κενυάτης γνωρίζει ήδη τους δύο αγώνες που θα τρέξει μέσα στο 2023, ολοκληρώνοντας τη συλλογή του με τους Major μαραθώνιους. «Οι μαραθώνιοι της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης είναι στη λίστα μου. Θέλω να τρέξω στους αγώνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν τη νέα χρονιά. Τότε, θα ξέρω που ακριβώς θα τρέξω» είπε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.

Ο Κενυάτης επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κένυα με το doping τελευταία, τονίζοντας: «Εκλιπαρώ τους αθλητές να μείνουν συγκεντρωμένοι, να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες ανωμάλου δρόμου και σε στίβο, πριν αλλάξουν και ξεκινήσουν να αγωνίζονται σε αγώνες δρόμου Έτσι ξεκίνησα κι εγώ και είμαι χαρούμενος που διαμόρφωσε την καριέρα μου σε αυτό που είμαι σήμερα».