Kipyegon: «Στόχος μου ήταν να κυνηγήσω τα παγκόσμια ρεκόρ μετά την Βουδαπέστη» (Vid)

 Runbeat Team   17:24 17-08-2023  

Kipyegon: «Στόχος μου ήταν να κυνηγήσω τα παγκόσμια ρεκόρ μετά την Βουδαπέστη» (Vid)


Η Faith Kipyegon διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της έχοντας σπάσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα παγκόσμια ρεκόρ στα 1.500 μέτρα με 3:49.11 στην Φλωρεντία και στα 5.000 μέτρα με 14:05.20 στο Diamond League στο Παρίσι, ενώ παράλληλα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και στο μίλι, στο Diamond League του Μονακό με 4:07.64.

 

Πλέον, η Κενυάτισσα πηγαίνει στην Βουδαπέστη έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ παράλληλα φαντάζει ασταμάτητη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Kipyegon δημοσίευσε ένα όμορφο βίντεο στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάρριψη των τριών παγκόσμιων ρεκόρ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε από το Καπταγκάτ της Κένυας: «Από όταν ήμουν μικρή, ήθελα να είμαι στην κορυφή του στίβου» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιστορικά επιτεύγματά της: «Ξεκίνησα την φετινή μου σεζόν με τα παγκόσμια ρεκόρ, δεν ήταν αυτό το πλάνο μου. Στόχος μου ήταν να κυνηγήσω τα παγκόσμια ρεκόρ μετά την Βουδαπέστη. Τώρα το πλάνο μου είναι να είμαι σταθερή για τους επόμενους αγώνες».