«Κρέμασε» τα δρομικά της παπούτσια η πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε μαραθώνιο, Mary Keitany

 Runbeat Team   21:33 22-09-2021  

«Κρέμασε» τα δρομικά της παπούτσια η πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε μαραθώνιο, Mary Keitany


Η Mary Keitany ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τον πρωταθλητισμό στο τρέξιμο, έχοντας σημειώσει μία αξιομνημόνευτη καριέρα, σε ηλικία 39 ετών.

Η Κενυάτισσα Keitany είχε κερδίσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου τρεις φορές στην καριέρα της, πραγματοποιώντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στον αγώνα του 2017 με 2:17.01, επίδοση που στη συνέχεια καταρρίφθηκε από την Brigid Kosgei (2:14:04) το 2019. Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ για women – only αγώνα, δηλαδή μαραθώνιο που έλαβαν μέρος μόνο γυναίκες.

 

«Ένας τραυματισμός που είχα το 2019 στην πλάτη με ανάγκασε να πάρω την απόφαση να αποσυρθώ. Δεν ήταν δυνατό να λάβω την θεραπεία που χρειαζόμουν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας και κάθε φορά που νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει τον τραυματισμό, εκείνος εμφανιζόταν και γινόταν πρόβλημα ξανά. Συνεπώς, ήρθε η στιγμή να πω αντίο, ως ελίτ δρομέας στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ» δήλωσε μέσω εκπροσώπου της η πρώην πλέον αθλήτρια.

Εκτός από αθλήτρια κορυφαίου επιπέδου με πολλά μετάλλια σε major μαραθωνίους (Νέα Υόρκη και Λονδίνο), αλλά και σε παγκόσμια πρωταθλήματα ημιμαραθωνίου, η Keitany είναι και μαμά και όπως είπε, σκοπεύει πλέον να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.