Συγκλονιστική μαρτυρία της Mary Keitany: «Οι elite δρομείς πιέζονται να κάνουν σεξ με άνδρες σε υψηλές θέσεις για να λάβουν μέρος σε αγώνες»

 Runbeat Team   15:51 28-03-2023  

Συγκλονιστική μαρτυρία της Mary Keitany: «Οι elite δρομείς πιέζονται να κάνουν σεξ με άνδρες σε υψηλές θέσεις για να λάβουν μέρος σε αγώνες»


Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη η Κενυάτισσα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, σε αγώνα μόνο με γυναίκες, Mary Keitany. Πιο συγκεκριμένα, η αθλήτρια που έχει αποσυρθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 αποκάλυψε σε δηλώσεις που παραχώρησε στο sverigesradio.se ότι άνδρες που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στον αθλητισμό πιέζουν νεαρές αθλήτριες και όχι μόνο, να προβούν σε ερωτικές πράξεις μαζί τους προκειμένου να «ανέβουν» στο αγώνισμα.

 

Η Mary Keitany επέλεξε να μοιραστεί ανοικτά ότι και η ίδια πιέστηκε με αυτό τον τρόπο, κάτι το οποίο ξεκίνησε από όταν ήταν 16 ετών. «Οι elite δρομείς πιέζονται να κάνουν σεξ με άνδρες σε υψηλές θέσεις για να λάβουν μέρος σε αγώνες. Έλεγα στον εαυτό μου ότι εάν θέλεις να πας στο εξωτερικό πρέπει να τα περάσεις αυτά. Και πάντα τους έλεγα όχι», τονίζει η ίδια.

«Ήθελαν σεξ, τίποτα άλλο. Μου έλεγαν πράγματα όπως “αυτοί οι πρωταθλητές που βρίσκονται στην κορυφή, έχουν περάσει από αυτό το στάδιο”. Οι άνθρωποι που ήταν γύρω μου με προστάτευσαν απέναντι σε αυτούς τους άνδρες, όμως υπάρχουν πολλοί αθλητές που δεν έχουν αυτή την υποστήριξη. Αυτοί πραγματικά υπέφεραν» είπε η Mary Keitany, τονίζοντας ότι αυτά τα άτομα ήταν μεταξύ άλλων προπονητές, ατζέντηδες και όχι μόνο, που μπορούσαν να της «δώσουν» καλύτερες προπονητικές ευκαιρίες και πολλές ευκαιρίες να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

 

Στο sverigesradio.se μίλησε και ο επικεφαλής της Μονάδας Ακεραιότητας Στίβου, Brett Clothier τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ 'όλα, είναι αποκαρδιωτικό. Είναι κάτι το συγκλονιστικό αυτό που καλούνται να περάσουν οι συγκεκριμένες γυναίκες. Πραγματικά πρέπει ως βιομηχανία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά αυτού του είδους τις συμπεριφορές για να αλλάξουμε το άθλημα και να το κάνουμε ένα ασφαλές μέρος».