Κριτική από τον ΠΕΠΚΑ στο πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και κάλεσμα για συνάντηση με τον ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   9:27 15-06-2023  

Κριτική από τον ΠΕΠΚΑ στο πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και κάλεσμα για συνάντηση με τον ΣΕΓΑΣ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού παίρνοντας θέση όσον αφορά στο πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών που εφάρμοσε φέτος για πρώτη φορά ο ΣΕΓΑΣ. Ο ΠΕΠΚΑ τονίζει ότι η ύπαρξη του προγράμματος είναι αναγκαία, αλλά ότι δεν υλοποιήθηκε σωστά. Καλεί μάλιστα την Ομοσπονδία να καλέσει την Ένωση σε συνάντηση προκειμένου να βρουν το πώς και με ποιο στόχο πρέπει να λειτουργεί το πρόγραμμα. Πλέον αναμένεται η κίνηση του ΣΕΓΑΣ…

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

« “Το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.’’ Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το πρόγραμμα επίλεκτων αθλητών. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το πρόγραμμα είναι σωστό και πρέπει όλοι να το στηρίξουμε, αλλά φέτος λειτούργησε χωρίς στόχο με μία μόλις συνάντηση των αθλητών, μια απλή γνωριμία δηλαδή. Να τονίσουμε ότι υπήρχαν περιοχές όπου κάποιοι τομείς δεν έκαναν ούτε αυτή την συνάντηση γνωριμίας και ο τομέας αλμάτων έκανε μία μόνο συνάντηση, στην Κρήτη χωρίς την παρουσία του Τομεάρχη.

Όλα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την άποψη του ΣΕΓΑΣ Θεωρούμε ότι πρέπει να καθίσουμε προπονητές και ομοσπονδία να βάλουμε στόχους, αλλά να βρούμε και τον τρόπο να τους πετύχουμε.

Η αξιολόγηση των πεπραγμένων θα πρέπει να είναι ουσιαστική για να πετύχει αυτό το πρόγραμμα και όχι της μορφής “υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία”.

Περιμένουμε από τους υπεύθυνους να προγραμματίσουν σύντομα μια συνάντηση ώστε όλοι μαζί να αξιολογήσουμε ουσιαστικά την υλοποίηση του, αλλά και να συζητήσουμε το τι θέλουμε να πετύχουμε με αυτό αλλά και το πώς.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠΚΑ».