ΠΕΠΚΑ: «Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες νομιμότητας για την ίδρυση της Ένωσής μας»

 Runbeat Team   14:35 19-01-2023  

ΠΕΠΚΑ: «Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες νομιμότητας για την ίδρυση της Ένωσής μας»


Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για τον ορισμό των εκπροσώπων των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΚΑ:

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (φύλλο 7227, 31-12-2022) δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που διευκρινίζει περαιτέρω τις προϋποθέσεις για τον ορισμό των εκπροσώπων των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών.

Ως Σύλλογος Προπονητών θέλουμε να τοποθετηθούμε και να πούμε την άποψη μας, όπως το κάνουμε πάντα, για να μην κυκλοφορούν ανακρίβειες:

Η ΠΕΠΚΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία προπονητών, χωρίς καθοδήγηση ή υποστήριξη από κανένα άλλο φορέα.

 

Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες νομιμότητας για την ίδρυση της Ένωσής μας, ερχόμενοι παράλληλα σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό προπονητών από όλη την Ελλάδα.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους προπονητές και ιδιαίτερα όσους προσπαθούν καθημερινά να φέρουν παιδιά στα στάδια για να γίνουν αθλητές και ανερχόμενοι πρωταθλητές.

Αυτή η προσπάθεια πηγάζει από την αγάπη για το άθλημα μας αλλά και από την ανάγκη να υπάρχει επιτέλους μια δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι στους προπονητές όλων των βαθμίδων.

Μετά τον νόμο που προέβλεπε την εκπροσώπηση των προπονητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών και ως μέλη παλιών συλλόγων νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα νέο σύλλογο προπονητών με σύγχρονα χαρακτηριστικά, πανελλήνιο και αδέσμευτο, ο οποίος θα υπηρετεί αποκλειστικά τους παραπάνω σκοπούς.

Να σημειωθεί εδώ πως πολλοί από εμάς υπήρξαμε μέλη άλλου συλλόγου (ΣΕΠΚΑ), ο οποίος όχι μόνο ήταν ανενεργός, αλλά δεν γνώριζε κανείς ποιος έχει στην κατοχή του τα έγγραφα και τη σφραγίδα του από το 2003!

Κατά την περίοδο που ο ΣΕΓΑΣ, μέσω τις νομικής υπηρεσίας του, ζήτησε να γίνει έλεγχος όλων των εγγράφων του συλλόγου μας, αποστείλαμε εγκαίρως:

α/ το φάκελο με όλα τα νόμιμα έγγραφα μας,

β/ κατάσταση μελών

Είναι απορίας άξιο αν ο ίδιος αριθμός εγγράφων ζητήθηκε από όλους τους άλλους συλλόγους.

Έχοντας έννομο συμφέρον και κάθε δικαίωμα από το Σύνταγμα, ζητήσαμε να πάρουμε στα χέρια μας τα έγγραφα του συγκεκριμένου συλλόγου. Δηλώνουμε απερίφραστα πως αυτό ήταν αδύνατο, καθώς τα αρμόδια έγγραφα δεν έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο!

Από την πλευρά μας τηρήσαμε κάθε νομιμότητα λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 12 του νόμου 2725 του 1999 (περί κωλυμάτων) και προτείναμε ως εκπροσώπους μας συναδέλφους που δεν εμπίπτουν σε κανένα κώλυμα που προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο εδώ και 24 χρόνια.

Αναφέρουμε λοιπόν τις εξής σκέψεις και απορίες μας:

 

1. Ο ΣΕΠΚΑ στερείται εγγράφων, δεν είχε ενεργά μέλη κατά τον κρίσιμο χρόνο και έχει πολλά ανοιχτά θέματα, όπως π.χ. με τις αρχαιρεσίες του, τα οποία έχουν πάρει τη νόμιμη οδό.

Απορούμε, λοιπόν, πως ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Πολυχρόνης εισηγήθηκε τη νομιμότητα του…

2. Ο κ. Πομάσκι που ορίστηκε, χωρίς την απαραίτητη ψηφοφορία στο ΔΣ της ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος των προπονητών:

α/ προτάθηκε από το παραπάνω σωματείο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις,

β/ είναι έμμισθος υπάλληλος της ομοσπονδίας.

Η απορία μας είναι πως ενέκρινε ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ τον ορισμό του συγκεκριμένου προπονητή στο ΔΣ και δεν έλαβε υπόψη τον νόμο που ισχύει εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ζητούμε άμεσα την εφαρμογή του νόμου και θέτουμε στην ομοσπονδία το ερώτημα που έθεσε και η πρόεδρος της, κ. Σοφία Σακοράφα: Είστε ή όχι με τη νομιμότητα;