Ξεκινά η σειρά των Continental Tours το προσεχές Σάββατο από τη Νέα Ζηλανδία

 Runbeat Team   9:32 18-01-2022  

Ξεκινά η σειρά των Continental Tours το προσεχές Σάββατο από τη Νέα Ζηλανδία


Από τη Νέα Ζηλανδία ξεκινά το προσεχές Σάββατο 22/03 το Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το 2022, το οποίο θα διεξαχθεί και στις έξι Ηπείρους.

Περισσότερες από 130 συναντήσεις έχουν συμπεριληφθεί, μέχρι στιγμής, στο φετινό καλεντάρι, το οποίο έχει χωριστεί σε τέσσερα επίπεδα (Gold, Silver, Bronze και Challenger).

 

Το καλεντάρι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες όλου του κόσμου να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και πόντους στην Παγκόσμια κατάταξη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το 2021, 6.682 αθλητές από 147 χώρες συμμετείχαν στους αντίστοιχους αγώνες, ενώ σημειώθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ, 12 ρεκόρ αγώνων, 99 εθνικά ρεκόρ και 1.377 προσωπικά ρεκόρ σε 69 συναντήσεις.

Το ημερολόγιο του 2022 περιλαμβάνει προς το παρόν εννέα συναντήσεις σε επίπεδο Gold, είκοσι πέντε Silver, πενήντα Bronze και πενήντα Challenger συναντήσεις. Αναμένεται ότι δύο ή τρεις ακόμη συναντήσεις στις ΗΠΑ θα ενταχθούν επίσης στην Continental Tour στο εγγύς μέλλον.

«Η ανάπτυξη και η επιτυχία του Continental Tour από την έναρξή του το 2020 έγκειται στο γεγονός ότι τώρα έχουμε έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό μονοήμερων συναντήσεων υψηλής ποιότητας, παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες στους αθλητές», δήλωσε ο Πρόεδρος της World Athletics, Sebastian Coe.

«Από 28 συναντήσεις το 2020 πήγαμε στις 69 το 2021 και φέτος αναμένεται να γίνουν περισσότερες από 130. Εκφράζω τις τεράστιες ευχαριστίες μου στους διοργανωτές των ανά τόπους μίτινγκς που ενώθηκαν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι για να δώσουμε περισσότερη ζωή στους μονοήμερους αγώνες στίβου».

Το Tour ξεκινά το Σάββατο (22/01) από το Hastings της Νέας Ζηλανδίας και είναι μια εκδήλωση Challenger. Από εκεί η περιοδεία συνεχίζεται στην Αυστραλία για το Zatopek Classic στη Μελβούρνη στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η πρώτη συνάντηση επιπέδου Bronze θα είναι ο Sir Graeme Douglas International στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 20 Φεβρουαρίου.

Αργότερα στη σεζόν θα διεξαχθεί και το πρώτο «χρυσό» μίτινγκ και συγκεκριμένα η πρεμιέρα θα γίνει από το Kip Keino Classic στο Ναϊρόμπι και θα ακολουθήσουν και άλλα οκτώ (το Seiko Golden Grand Prix στο Τόκιο, το Ostrava Golden Spike, το Irena Szewinska Memorial στο Bydgoszcz, τους Αγώνες FBK στο Hengelo, τους αγώνες Paavo Nurmi στο Turku , το Gyulai Istvan στο Szekesfehervar και το Kamila Skolimowska στο Chorzow, ενώ η σειρά Gold θα ολοκληρωθεί στο Memorial Borisa Hanzekovica στο Ζάγκρεμπ στις 11 Σεπτεμβρίου).

Το πρόγραμμα των μίτινγκ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ